Kv Drachten/Van der Wiel C1 naar NK C- hoofdklasse in Dordrecht

Met een 14-9 overwinning op De Meeuwen C1 in Putten kwam daar de bevestiging van datgene wat zich al langere tijd aankondigde; wij gaan naar het NK in Dordrecht!! Na een zeer stabiel seizoen, met 1 gelijkspel en 9 overwinningen, is vier wedstrijden voor het einde van de competitie al duidelijk dat we straks met onze aanhang voor een mooi sluitstuk van dit zaalseizoen gaan.

Al tijdens de eerste trainingen, oefenwedstrijden en besprekingen bespeurden we bij elkaar de ambitie om elke training beter te worden door uit te gaan van eigen kwaliteit (wat kunnen we allemaal al goed?) en met elkaar een positief team te vormen. Zowel in de benadering van trainers en coach naar de spelers als de manier waarop spelers elkaar onderling beter proberen te maken.

De trainers zijn aan de slag gegaan met snel en doelgericht korfbal; waarbij de balcirculatie hoog is, waarbij veel variatie in het spel is en waarbij we verdedigend toegroeien naar een dominante manier van verdedigen. De leergierigheid van onze groep is zo hoog, zodat bovenstaande al snel in het spel zichtbaar is. En we groeien daar ook nog in.

Al deze elementen dragen natuurlijk bij, maar we zijn zeker nog niet klaar. Op naar de volgende wedstrijd! En we hopen velen van jullie op 17 maart in Dordrecht te mogen zien en horen. Groene shirts, zwarte broeken...

Femke Bouma, Siebe Jelsma, Sicco Koopmans, Tineke Kleinhuis en Jaap Tilkema