KV Drachten B1 vliegt uit de startblokken en wint overtuigend!

Wie vorige week de wedstrijd van onze B1 had gezien, stond waarschijnlijk niet bijzonder verrast te kijken naar het begin van de wedstrijd. Strijdlust, overtuiging en enthousiasme waren de ingrediënten waarmee we onze directe concurrent Spirit meteen duidelijk maakte dat er voor hen hier in Drachten bar weinig te halen viel. En daarmee zette we eigenlijk de goede tweede helft van vorige week door met misschien nog wel een schepje er boven op.

De opdracht was – net als onze sympathieke sponsor – simpel. We moesten winnen om mee te blijven doen in deze competitie. Spirit B1 had net als wij nog geen wedstrijd weten te winnen en winst was in die zin cruciaal. Een goede analyse van de tegenstander en een tot op het bot gemotiveerd Drachten B1 waren gunstige voortekenen, maar je moet het dan wel met z’n allen doen als het moment daar is. En dat deden! Vanaf het begin gaven we veel pressie op Spirit, verdedigend goed voor en lieten aanvallend mooi en gevarieerd korfbal zien. Het eerste aanvalsvak zette binnen twee minuten de 2-0 op het scorebord. We schoten scherp, wisten op karakter veel rebound duels te winnen en gaven daarmee Spirit niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Zo kon het dat we halverwege de eerste helft op een ruime en comfortabele 9-3 voorsprong stonden. Het gevaar van Spirit kwam met name van de lange heren en van een paar snelle spelers die op de doorbraak speelden. Verdedigend waren we goed gefocust en konden veel afvallende ballen onderscheppen waardoor Spirit vaak bleef steken op eenschotsaanvallen. Met rust stonden we dan ook op een royale 14-5 voorsprong.

Blijven korfballen en combineren en vooral gefocust blijven. Dat waren ingrediënten waarmee we de tweede helft ingingen. En juist deze zaken werden na rust wat minder goed uitgevoerd. We werden wat slordig, lieten het baltempo zakken en gingen soms wat te gehaast spelen. En met slechts 1 doelpunt in tien minuten en daartegenover vier voor Spirit, keken we opeens tegen een 15-9 stand aan. En met nog ruim een kwartier op de klok was de wedstrijd dus zeker nog niet gespeeld. Maar zoals zo vaak liet onze B1 vervolgens hun temperament zien: doorgaan en alles geven! En dat deed de wedstrijd weer in ons voordeel kantelen. We waren weer heer en meester en lieten nadrukkelijk zien dat er niks te halen viel. Met een aantal goede aanvallen en sterk verdedigend werk zette we de opmars voort en kwamen we uiteindelijk op een terechte en fraaie eindstand van 23-12 uit.

Een zeer verdiende en ook zeker overtuigende overwinning van een ploeg die zoals eerder gezegd, uit de startblokken vloog! Enthousiasme tonend bij elke goal, samen knokken voor elke bal en daarbij 1 ding niet vergaten: de bal door de korf te gooien. Met een scoringspercentage van 34% in de eerste helft - een percentage waar ze in de Korfballeague voor zouden tekenen – legden we als team de basis voor onze eerste overwinning. Een mooi resultaat dat alleen maar tot stand kon komen door samen strijdlust te tonen. En dan blijkt maar weer: als je alles hebt gegeven, kunnen er mooie dingen gebeuren! Volgende week spelen we uit tegen het niet geringe DVO. Een pittige tegenstander, maar in het korfbalbolwerk van Bennekom zullen we niet vergeten alles te geven!