Drachten wint moeizaam van Ritola

Vorig zaalseizoen werd er twee keer maar nipt gewonnen van Ritola. Toch stond Ritola voorafgaand aan de wedstrijd met 'maar' 1 winst partij uit 3 gepseelde wedstrijden ergens onderaan op de ranglijst. Beide wedstrijden die Ritola verloor, verloren ze met maximaal 3 punten verschil. Dat betekende voor de ploeg van Michel Daling dus een tegenstander die zeker niet onderschat moest worden. Wilfred Oostra begon deze wedstrijd aan de kant wegens een rugblessure. Dennis de Haan speelde op zijn plek.

Drachten en Ritola scoorden gelijk op tot een score van 2-2. Hierna liep Drachten uit tot een score van 6-2. Deze voorsprong van Drachten werd iets groter en de ruststand was 11-6 in het voordeel van Drachten. Siemen-Jan Miedema scoorde maar liefst 5 van de 11 doelpunten voor Drachten in de eerste helft.

Ritola begon sterk aan de tweede helft en kwam terug tot 14-12. Het werd Drachten heet onder de voeten en hoofdtrainer Daling wisselde Redmar Bauer in voor Peter de Zee. Redmar kwam binnen de lijnen om doelpunten te maken en dat deed hij vrijwel meteen waardoor Drachten weer kon uitlopen. Drachten liep uit tot 19-14 en het gat van 5 doelpunten bleef gedurende de tweede helft op het scorebord staan. Drachten wint uiteindelijk met 25-20. De wedstrijd werd onnodig spannend gemaakt door Drachten in de tweede helft. Voornamelijk door overtredingen en een gebrek aan focus in de verdediging en in de afronding, ook Siemen Jan kon helaas zijn uitstekende schot niet vasthouden in de tweede helft.

Zaterdag speelt Drachten 1 om 15:30 uit tegen de Wâlden.

De doelpuntenmakers:
Siemen-Jan Miedema: 5, Wim Braam: 4, Jennie Terpstra: 3, Peter de Zee: 3, Anouk de Boer: 3, Ilse van der Meulen: 3, Redmar Bauer: 2 & Welmoed Bauer: 2