Een geweldig ‘Slagerij de Vos’ topkorfbalweekend!

The day after!

Het is inmiddels dinsdag en we kunnen met recht zeggen: wat een geweldig ‘Slagerij de Vos’ topkorfbalweekend heeft KV Drachten/Van der Wiel achter de rug. We hebben moeten rennen en vliegen het afgelopen weekend, maar het was in één woord ‘fantastisch’.

Afgelopen vrijdag zijn we gestart met clinics aan onze jeugdteams. Onder leiding van Michel Daling, Arnold van der Kooij, Sicco Koopmans en spelers van de A-selectie, beleefden onze jeugd een leuke avond. Waarbij er veel aandacht was voor techniek, scoren, vrij komen, maar bovenal plezier beleven en dat hebben we gezien: zoveel blije gezichten en enorm veel energie! We sloten de avond af met een oefenwedstrijd van KV Drachten/Van der Wiel 3 tegen SCO 3. De tribune was goed gevuld en het derde hield lang stand, uiteindelijk ging toch de winst naar SCO 3.

Zaterdagochtend trapten we de dag af met de kangoeroeclub en speelden al onze topjeugdteams oefenwedstrijden tegen De Meeuwen. Gedurende de dag werd er fanatiek gespeeld, was er ruimte voor een lekker hapje van Slagerij de Vos en een drankje in de kantine. Er werden prachtige goals gemaakt, verloren en gewonnen, een uitstekende voorbereiding op de rest van de dag.

Onze A-selectie trad aan tegen NIC 1 en NIC 2. Met recht een sterke tegenstander en mooie wedstrijden om te laten zien wat onze selectie op dit moment waard is. En dat hebben ze bewezen aan een volle tribune. Er werd attractief en dynamisch gespeeld, er vielen veel doelpunten en uiteindelijk bleef voor beide teams de winst in Drachten. Daarnaast kreeg Jon van Weperen (voorzitter) ook nog het certificaat ‘arbitrage proof’ uitgereikt! Een mooie opsteker voor onze vereniging.

En toen het toetje van de avond: de A- selectie van LDODK/Rinsma Modeplein trad aan tegen Top/Solarcompleet 1 en 2. De hal zat bomvol (er moesten zelfs nog zitplekken aan de korte kant van de hal ingericht worden) en de sfeer was geweldig! Uiteindelijk ging LDODK/Rinsma Modelplein 1 er met de winst vandoor, na een spannende clash, waarin beide teams nog lang niet het achterste van hun tong hebben laten zien!

KV Drachten/Van der Wiel heeft het afgelopen weekend weer bewezen trots te mogen zijn op haar vereniging en op al haar vrijwilligers, die zich volop hebben ingezet om dit weekend tot een groot succes te maken. En dat heeft zich uitbetaald in sportieve successen, het grote aantal supporters, de geweldige sfeer, de positieve reacties en de after party in de kantine! We willen alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet. En een extra bedankje voor onze trouwe sponsor: ‘Slagerij De Vos’.

We mogen met recht zeggen dat onze vereniging sportief gezien een hele goede stijgende lijn heeft in gezet en dat we onszelf weer sterk op de kaart hebben gezet!

Wij genieten nog even na!

Organisatie ‘Slagerij de Vos’ topkorfbalweekend
Bestuur KV Drachten/Van der Wiel