Korfbal Challenge 2017

Inmiddels zitten we alweer in 2018 maar eind vorig jaar moesten: Milan Mulder(A1), Isis Hiemstra(A1), Jennie Terpstra(1) en Femke Bouma(1), nog 1 keer aan de bak op de jaarlijkse ‘Korfbal Challenge’ in Rotterdam. Hier speelden zij met het Noord U19. Tevens voor Femke en Jennie hun laatste kans om zich te bewijzen tegenover bondscoach Leon Simons. Het toernooi duurde 2 dagen met op dag 1 vier wedstrijden en op dag 2 twee wedstrijden. Na de grote finale van dag 2 zal ook de selectie van Oranje U19 bekend gemaakt worden.

Dag 1
De eerste wedstrijd van de dag was voor noord U19 pas in speelronde 4 van het toernooi. In deze wedstrijd nemen zij het op tegen Engeland. Deze wedstrijd helaas geen Milan, Isis, Femke in de basis maar wel Jennie speelt in de basis! Vanaf minuut 1 was Noord de bovenliggende partij en rekende al vrij snel af met Engeland. In de tweede helft mochten Milan en Isis nog invallen. Engeland werd eenvoudig opzij gezet. (Uitslag: 19-6)
De tweede wedstrijd trof Noord belgië, het toch nog wel sterke België! Noord met had erg veel problemen tegen deze tegenstander. In de beginfase leek Noord het allemaal wel onder controle te hebben maar na een paar wisselingen aan Belgische kant kreeg noord het erg lastig. België kwam meerdere malen gelijk maar wist nooit echt door te drukken en daar profiteerde Noord van, want die ontsnapten in de slotfase nipt! (Uitslag: 11-12)
De derde wedstrijd werd er afgerekend met Zuid. De eerste helft kon Zuid nog mee komen maar in de tweede helft werd het te veel en kon Noord eenvoudig uitlopen. Bij een comfortabele voorsprong werden nog een paar mensen bij noord gespaard waardoor Zuid nog iets terug kon komen maar de wedstrijd was lang en breed gespeeld. (Uitslag: 21-15)
De vierde wedstrijd en tevens de laatste van vandaag. Deze wedstrijd zou bepalen of Noord eerste of tweede zou worden in de poule. Met in de basis Milan, Isis en Femke! De tegenstander: Noord-West. Waar Noord al zeker is dat zij de halve finale mogen spelen is er voor Noord-West nog 1 punt nodig. Doordat Noord al zeker was werden er een aantal sterkhouders, onder andere Jennie, aan de kant gehouden waardoor er een wedstrijd ontstond waar Noord erg makkelijk in stond en Noord-West gebrand was. Dit resulteerde in een klassieke walk-over. Noord speelde slecht, maakte onnodig veel fouten en werd continu afgestraft door Noord-West. (Uitslag: onbekend)

Dag 2
De eerste wedstrijd van de dag voor noord U19: de halve finale tegen Zuid-West. Femke, Milan en Isis helaas op de bank, Jennie speelt wel. Deze wedstrijd is nooit écht spannend geweest, maar wel pas in de laatste anderhalve minuut beslist werd. Zuid-West zat, behoudens de 0-1, alleen maar aan de goede kant van de score. Toen er in de eerste helft 4-1 werd gemaakt, was het eerste gaatje al geslagen. Noord kwam goed terug tot 5-5, maar daarna liep Zuid-West weer weg naar een voorsprong van twee punten. Noord hield met 8-6 ruststand nog hoop op de finale. Zeker als er direct na de onderbreking 8-7 van maakt wordt, maar toch brak het de wedstrijd niet open. Noord kwam van 14-10 terug tot 14-12, door twee dames doelpunten, maar dat veranderde verder niets. Dit had Noord beter uit kunnen spelen en Zuid-West kunnen afstraffen dat zij de wedstrijd niet vroegtijdig binnensleepten. Uiteindelijk zou Zuid-West wel winnen. De finale zal gespeeld gaan worden door Zuid-West en Noord mag zich gaan opmaken voor de kleine finale om plek 3. (Uitslag: 17-13)

Hoe het eerder op de dag wat moeizaam ging met het scoren, ging dat tegen Noord-West in de kleine finale een stuk beter. 2 keer knipperen met de ogen en het was 0-2; een lekker begin Noord met Femke en Jennie in de basis. Noord gaf de voorsprong echter gemakkelijk uit handen, want Noord-West nam het initiatief over tot de 5-2. Maar vlak voor rust wist noord alweer aan te zetten waardoor er gerust werd met 6-7. Aan het begin van de tweede helft schommelde de scores wat heen en weer. Noord nam het initiatief terug bij 9-9, een tussensprint naar 9-13 was genoeg om de bronzen plak binnen te hengelen. Toen die 9-13 eenmaal op het bord stond in de laatste zeven minuten, bloedde de wedstrijd langzaam dood. Noord-West won een dag geleden nog van Noord, maar eindigt als vierde. Noord staat er op het juiste moment en pakt de derde plek. (Uitslag: 11-14)

Na deze kleine finale volgt de grote finale. Na deze grote finale zal de selectie oranje U19 bekend gemaakt worden maar helaas dit jaar zonder onze Femke en ook geen Jennie. Wel zitten oud Drachten spelers Ilse van der Meulen en Marvin Piepers in oranje U19.