Korfbal Challenge Rotterdam 2018

De competities liggen dan momenteel wel stil maar een hele vakantie zonder korfbal kan natuurlijk niet. Het elk jaar terugkerende evenement ‘De korfbal Challenge’ vult deze leegte op. De Korfbal Challenge 2018 vindt van 27 december tot en met 30 december plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Fandag, Challenge FUN en De Jeugd Challenge. Op de Jeugd Challenge zijn verschillende jeugd/senioren spelers van KV Drachten / Van der Wiel actief. Wie dit zijn, hoe zij vooruitblikken op dit toernooi en wat hun verwachtingen zijn lees je hieronder.
Kijk voor het volledige programma op korfbal.nl

Jeugd Challenge U13 (Zondag 30 December 2018)
We starten met de Challenge voor de jongste jeugd. Deze leeftijdscategorie is dus ook voornamelijk het kennis maken met “topkorfbal”. Grote zalen, veel publiek en een geheel andere sfeer. Vaak is dit toernooi de eerste keer zonder je vaste teamgenootjes en is dit allemaal erg spannend. Drachtster jeugdspelers: Meike Broersma (Drachten C1) & Carina Wiersma(Drachten C1) spelen dit jaar mee met het Friese team U13 op de Jeugd Challenge. Zij waren hier vorig jaar ook al namens Fries U13.
Wij vroegen naar hun verwachtingen en hoe ze naar dit toernooi toeleven:

Meike: “In aanloop naar de Challenge doe ik op het individuele vlak niet zoveel. Wel hebben we U13 oefenwedstrijden gespeeld tegen LDODK C1 en een mix-team (CSL & Heerenveen). Dit jaar ben ik niet heel erg zenuwachtig want ik heb met dit team vorig jaar ook al mee gedaan. Toen was ik wel heel zenuwachtig maar dat was achteraf niet nodig. Natuurlijk hopen we als team de eerste plek te halen maar persoonlijk vind ik het plezier maken belangrijker. Ook is mijn doel om voor mezelf beter te presteren dan vorig jaar. Maar die eerste plek zou natuurlijk heel mooi zijn en daar gaan we ook gewoon voor. Ik kijk er natuurlijk heel erg naar uit omdat de Challenge iets is waar we het hele jaar naar toe werken.”

Carina: “Als voorbereiding op de Challenge hebben we met het team een aantal oefenwedstrijden gehad. Ondanks dat we vorig jaar ook naar de Challenge zijn geweest, ben ik wel een beetje zenuwachtig. Ik weet gelukkig wel wat ik kan verwachten en ga er gewoon van genieten. We zijn eerste geworden bij de pré-Challenge, dus er wordt wel verwacht dat we goed gaan presteren. Dat maakt het wel spannend. Gelukkig hebben we een leuk team en gaan we er een feestje van maken. Ik heb er zin in!”


Klik hier voor het volledige programma van U13

Jeugd Challenge U15 (Vrijdag 28 December 2018)
Op vrijdag 28 december is het de beurt aan de talenten van U15. In dit team spelen 3 van onze toppers, namelijk: Nils Postma, Noa Tilkema & Anne-Nel Talsma. Zij spelen allemaal momenteel in onze B1. Voor allemaal is het niet de eerste keer op de Challenge, zij zullen dus allemaal verwachtingen hebben en doelen om te verbeteren. Hier vroegen wij natuurlijk naar.

Nils: “Als voorbereiding op de Challenge ga ik er al een dag van te voren al heen zodat ik op de speeldag want langer kan slapen. In Rotterdam gaan we eerst kerst vieren met de familie. Ik ben nu nog niet zenuwachtig, maar dat komt op wedstrijddag nog wel. Ik heb het wel minder dan vorige jaren, omdat het niet de eerste keer is. Ik verwacht dat we aardig hoog kunnen eindigen, dit hebben we op de Pre-Challenge al laten zien. Daardoor denk ik dat we wel een grote kans hebben om in de finale te komen. We zullen dan wel reëel moeten zijn want de andere ploegen zijn wel heel sterk. Dus het gaat spannend worden. Ik kijk er erg naar uit om weer op de Challenge te spelen, want de vorige jaren was het altijd een mooi eindtoernooi met het Friese team”

Noa: “Als voorbereiding op de Challenge gaan we een dag van te voren Rotterdam bezoeken met Nils en Anne-Nel. Dit is voor ons wel zo makkelijk aangezien we dan niet zo vroeg hoeven opstaan. We hebben ons op de Pre-Challenge geplaatst voor de hoofdpoule door daar eerste te worden. Als we net zo spelen als daar kunnen we mee doen om de eerste plekken. Ik ben nu nog niet zenuwachtig. Ik denk dat ik dat ook op het toernooi niet echt word; Ik heb er vooral heel veel zin in! Hier hebben we met het team eigenlijk anderhalf jaar naar toe gewerkt en ik hoop dat we het daar mooi, sportief en gezellig kunnen afsluiten.”

Anne-Nel: “Als voorbereiding slaap ik met Noa en Nils een nacht van te voren al in een hotel omdat we 9:00 uur al in het topsportcentrum aanwezig moeten zijn. Daar zullen we het opnemen tegen de beste RTC teams van Nederland. Ik ben nu nog niet zo zenuwachtig, want dit is al de derde keer dat ik op de Challenge sta. Op de wedstrijddag zelf heb ik wel spanning. Op de Pre-Challenge zijn we als eerste geëindigd in onze poule. Daardoor zitten we nu in de winnaarspoule op de Challenge. We hebben zeker kans om bovenin te eindigen, maar daar zullen we hard voor moeten strijden. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat we gaan knallen!”

Klik hier voor het volledige programma van U15

Jeugd Challenge U17 (Donderdag 27 & Vrijdag 28 December 2018)
Naast dat op 28 december de Jeugd Challenge U15 plaats vindt, is er ook de U17 variant. Hier zijn helaas geen Drachtsters actief, dus raden wij ook aan om lekker bij U15 te gaan kijken!

Klik hier voor het volledige programma van U17

Jeugd Challenge U19 (Zaterdag 29 & Zondag 30 December 2018)
Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de oudste jeugd. Met Noord U19 sluiten Milan Mulder (Drachten 2) & Isis Hiemstra (Drachten 2) het jeugdtoernooi af. Voor deze spelers is het niet de eerste keer dat zij de Challenge spelen, vorig jaar waren ze er ook al bij. Beide azen nog op een basisplaats dit toernooi en zullen coach Alle Broersma (speler en coach bij Drachten) moeten overtuigen van hun kwaliteiten. Er ontbreken deze Challenge helaas ook 2 gezichten in Noord U19. Wegens (knie)blessures zullen Thom Kleinhuis (Drachten 3) & Julia Hut (Drachten 3) helaas langere tijd niet in actie komen voor zowel Noord U19 als Drachten. Wij vroegen natuurlijk ook Milan en Isis om een reactie naar aanloop van dit toernooi.

Milan: “In aanloop naar de Challenge relax ik eigenlijk voornamelijk. Veder fitness is nog wat maar dat is niet anders dan normaal. Korfballend gezien doe ik eigenlijk niks. Echte spanning voor dit soort toernooien heb ik eigenlijk nooit. Wat gezonde spanning voor elke wedstrijd maar ik ben van mening dat je je niet te druk moet maken. Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk in de basis te starten, met het team natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Ik heb er zin in en hoop hier en daar een aantal Drachtsters op de tribunes te zien.”

Isis: "In de aanloop van de Challenge vier ik eerst kerst met beide families. Sporten sla ik deze dagen over.. Ik ga wel een dag eerder naar Rotterdam, zodat ik een goede nacht kan draaien en niet zaterdag ochtend vroeg weg hoef. Ik heb niet extra spanning omdat dit nu een toernooi is. Ik heb de zelfde spanning als voor een wedstrijd, maar de spelregels zijn nu wel anders. Dit moet ik eerst nog een paar keer goed doorlezen. Mijn persoonlijke doel is om zo veel mogelijk minuten te kunnen maken en als team zijnde om zo hoog mogelijk uit te komen en plezier te hebben met elkaar. Donderdag pak ik mijn koffer in en vrijdag ochtend op naar Rotterdam. Ik heb er zin in!"

Ondanks dat er geen spelers van Drachten meer in de running zijn om plekken in TeamNL U19, zijn een aantal oud Drachtsters dit nog wel: Marvin Piepers (LDODK 2) en Bonne Bus (Dos’46 A1)
Heren, veel succes & we gaan voor jullie duimen!


Klik hier voor het volledige programma van U19

Ben je nou van plan te gaan kijken bij de Challenge, let dan even goed op. De Jeugd Challenge (overdag) is gratis, alleen voor het avondprogramma moet je kaarten kopen. Klik hier om direct kaarten te bestellen via korfbal.nl.