KV Drachten/Van der Wiel speelt gelijk tegen Ritola

Het was voor het Drachtster publiek even afwachten of Drachten zich had hersteld na de grote nederlaag vorige week tegen Quick’21. Drachten speelde afgelopen zaterdag tegen Ritola uit Zuidlaren en speelde gelijk met 20-20.

Drachten begon de wedstrijd wel behoorlijk gehandicapt door de schorsing van Jennie Terpstra na de rode kaart tegen Quick’21 (één wedstrijd schorsing), de nog steeds geblesseerde Peter de Zee en de eveneens geblesseerde Wim Braam, die vorige week gebroken vingers opliep tegen Quick’21. Lyssa van der Ende en Dennis de Haan bleken prima vervangers. Het werd een voortdurend gelijk opgaande wedstrijd waarbij het verschil tussen de ploegen, op slag van rust, slechts één keer twee punten bedroeg. Steeds om en scorend kwam de ruststand van 11-13 tot stand. Bij Ritola speelde de in Friesland geen onbekende Hylke van Gorkum een puike wedstrijd en hij bepaalde, door een zeer groot aandeel in de doelpunten van Ritola, de wedstrijd voor de Zuidlaarders. Bij Drachten scoorden weer alle spelers en toonden na vorige week weer veerkracht en spelvreugde. Ook de wisselspelers Milan Mulder en Anouk de Boer verdienen lof voor hun prima spel. De wedstrijd was spannend tot het allerlaatste fluitsignaal van de soeverein leidende arbiter Auke Wiering uit Dronrijp. Beide ploegen konden vrede hebben met de 20-20 eindstand.

Met het eigen gelijke spel en het verlies van Quick’21 tegen De Waterpoort blijft na twee speelronden alles nog mogelijk voor de Drachtster formatie. CSL gaat met twee gewonnen wedstrijden aan kop van de 1 e klasse B. Volgende week speelt Drachten thuis tegen Oerterp.

De scores voor Drachten:
Siemen Jan Miedema 4, Welmoed Bauer 3, Dennis de Haan 3, Lyssa v.d. Ende 2, Larissa Braam 2, Wilfred Oostra 2, Jelmer Faber 2, Ilse v.d. Meulen 2

foto's: Janko van der Kooi
Check voor alle foto's, van deze wedstrijd en van Drachten 2, onze facebookpagina.