Een geweldig TOPKORFBALWEEKEND!

Op 3 november was het zover. De clinics voor onze jeugdleden onder leiding van Henk-Jan Mulder en Michel Daling. Helaas moest laatstgenoemde verstek laten gaan, echter werd hij vervangen door extra selectieleden. Een prachtig gezicht, al die jeugdspelers in de kenmerkende inschietshirts die techniek training kregen en partijtjes speelden tegen onze selectiespelers. Het plezier spatte er vanaf en daarnaast werd er ook nog heel serieus getraind! Jaap Tilkema zorgde voor een culinaire maaltijd in de pauze, bedankt daarvoor!

Op zaterdag moest de organisatie weer vroeg, want vanaf 10.00u werden er wedstrijden gespeeld door onze topteams. De D1 trapte deze dag af tegen De Granaet D1 en wist deze wedstrijd ook meteen winnend af te sluiten. De C1 speelde tegen AVO C1, het werd een hele spannende pot, die helaas vroegtijdig gestaakt werd, in verband met een vervelende blessure bij Robbert Leurink. We hopen dat je je gauw beter voelt! De B1 speelde een fantastische en spannende wedstrijd tegen Dos Kampen B1, in de laatste minuut trok de tegenstander aan het langste eind. Maar het publiek werd geweldig vermaakt! De A2 maakte daarna zijn opwachting tegen DOS Kampen A1, ondanks een geweldige spirit, konden ze het niet bolwerken. KV Drachten A1 speelde tegen De Flamingo’s A1, die een geduchte tegenstander bleek op het veld. Echter kon KV Drachten revanche nemen en wonnen ze uiteindelijk met overtuiging. De tweede selectie speelde daarna tegen AW/DTV 2. Een mooie testcase en met name de eerste helft konden we goed bijblijven, helaas konden we dit niet volhouden.

En toen volgde het hoogtepunt van dit topkorfbalweekend: de presentatie van alle jeugdteams. Jaap Tilkema verzorgde de presentatie en het was ontzettend mooi om te zien hoeveel jeugd er was en hoe geweldig het is om de jeugd zo nu en dan letterlijk en figuurlijk in de spotlight te zetten. De saamhorigheid in de hal en het plezier op de gezichten van de kinderen, ze stonden in het middelpunt en daar hebben we allemaal van genoten. We mogen trots zijn op zo’n grote lichting van jeugdtalent en alle trainers en sponsoren die dit mogelijk maken!

Nadat de confetti was afgeschoten en de kampioenen waren gehuldigd maakte KV Drachten/Van der Wiel 1 zich klaar om te spelen tegen AW/DTV 1. Opnieuw een mooie affiche en de hal zat stampvol! De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd en mooie acties, in de tweede helft werd het krachtsverschil duidelijk en liep AW/DTV voorop. Ondanks het verlies een mooie wedstrijd met een goede sfeer! KV Drachten/Van der Wiel 3 mocht de avond afsluiten tegen SCO 3 en dit deed dit zeer overtuigend! En ook de derde helft was zeer overtuigend, onder het genot van een biertje nagenieten van deze topkorfbaltweedaagse!

Rest ons, als organisatie, het volgende:

• Slagerij De Vos, ontzettend bedankt voor de sponsoring van dit geweldige weekend. De speciale broodjes, de maaltijden, de verloting, de lekkernijen: alles wat dik in orde! Namens iedereen: jullie zijn een geweldige sponsor!
  • Daarnaast willen we de organisatie van de jury-tafels, de organisatie van de presentatie van de jeugdteams en de fotografen bedanken voor hun inzet. Het liep gesmeerd!
  • Alle tegenstanders en scheidsrechters, bedankt dat jullie richting Drachten wilden komen!
  • En als laatste: alle spelers (jong en oud), trainers/coaches, ouders en overig publiek: bedankt.

Wij hebben genoten! Op naar volgend jaar!
De organisatie van het Topkorfbalweekend 2017