Goede wedstrijden op het topkorfbalweekend KV Drachten/Van der Wiel

Afgelopen weekend organiseerde KV Drachten/Van der Wiel weer haar jaarlijkse “Slagerij de Vos topkorfbalweekend” als opening en opwarmer voor het komende zaalseizoen.

Naast alle wedstrijden van de jeugdteams stonden er zaterdagavond ook twee zeer interessante wedstrijden op het programma. KV Drachten speelde tegen overgangsklasser Nic. uit Groningen en als toetje traden de korfballeague verenigingen LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk en landskampioen Top/Solar Compleet uit Sassenheim tegen elkaar aan.

Voor de toeschouwers in de totaal uitverkochte Snij-Noord hal was het de vraag of coach Michel Daling het op het veld zo succesvolle basis achttal van Drachten in het veld zou brengen of dat het team er in de zaal anders uit zou zien. Dat laatste was het geval. De opvallende basisspelers waren Jelmer Faber en Larissa Braam terwijl ook Wilfred Oostra zijn opwachting maakte in het basisteam. Peter de Zee was geblesseerd en kon dus niet spelen maar zal waarschijnlijk wel tot de basis behoren.

Drachten maakte er een heel mooie wedstrijd van en liet Nic. eigenlijk geen moment de gedachte dat ze de betere ploeg waren. Drachten speelde snel, gevarieerd en had een meer dan uitstekend verzorgde rebound. Drachten speelde misschien wel één van haar betere wedstrijden dit seizoen. Nic. keek voortdurend tegen een achterstand van vijf punten of zelfs meer aan. Op de dik verdiende 27-26 overwinning van Drachten was helemaal niets af te dingen maar gaf geen juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld weer. Zoals gebruikelijk werd er weer door alle Drachtsters spelers gescoord. Al met al was het een veelbelovende seizoens-ouverture voor Drachten en haar publiek. Drachten start de competitie op 1 december tegen Ritola uit Zuidlaren.

Het tweede deel van de avond was ingeruimd voor LDODK en Top Sassenheim. Top liet zien dat het basisteam nog niet op orde was. De internationals kwamen pas onlangs terug van een korte vakantie na het zo succesvolle EK. Deels speelde dit ook voor LDODK maar trainer Henk Jan Mulder had de lijnen al wel beter uitgezet en ingetraind. Voor het talrijke publiek maakten beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van waarin LDODK iets schotvaardiger bleek en de wedstrijd met 31-29 naar zich toe trok.

Voor Drachten, maar ook voor de regio, betekende dit topkorfbalweekend weer dat men kon kennismaken met topkorfbal, topspelers uit de Nederlandse korfballeague en natuurlijk spannende wedstrijden. Voor herhaling vatbaar mag de eindconclusie zijn.

Foto's met dank aan Joanne Brinkman!