Anniek Ensing naar KV Drachten

Anniek Ensing naar KV Drachten

Het 18-jarige korfbaltalent Anniek Ensing uit Gorredijk kiest volgend seizoen voor Drachten/Van der Wiel. Zij speelt nu nog in het juniorenteam van LDODK.

Anniek korfbalde in haar jongere jeugdjaren bij Quick’21 uit Oudega en maakte later de overstap naar LDODK. Haar succesvolle jaren in de jeugd van LDODK brachten onder meer verkiezingen in Friese selectie teams.

Volgend seizoen maakt ze de overstap naar de senioren. Ze denkt dat het voor haar ontwikkeling beter is haar carrière te vervolgen in het groen-zwart. “Door goede gesprekken met de beide trainers en een mooi perspectief op volgend seizoen, lijkt het mij een ontzettende mooie nieuwe uitdaging om in de selectie van Drachten gaan spelen. Ik ben weer opzoek naar mijn plezier in het korfballen en ik denk dat het met deze leuke gezellige ploeg zeker gaat lukken. Ook hoop ik met Drachten kampioen te worden en zo stapjes hoger op te gaan zetten!”.

Ook hoofdcoach Simon Rozendal is blij met de komst van het jonge talent. “Arnold en ik hebben Anniek al verschillende keren met teams van LDODK tegen teams van KV Drachten zien spelen. Haar enorme drive, lef en schotkracht vielen hierbij op. Mooi om te zien dat na Mart Middelkamp en Femke Bouma wederom een talent voor KV Drachten kiest.

Anniek heel veel succes en plezier bij onze mooie vereniging.