Drachten / Van der Wiel C1 wederom kampioen!

Een stel meiden en jongens begint na de zomer van 2021 samen in de C1. Enthousiaste trainers Marjan, Noa, Sara en Merijn probeerde deze groep alle vaardigheden van het korfbal te leren. Soms ging dat niet vanzelf, de gezelligheid is groot binnen de groep en plezier staat voorop!

De groep was snel enthousiast en kon het snel met elkaar vinden. Het was even zoeken naar de juiste samenstelling, wij begonnen immers maar met 8 spelers aan de competitie.

Daardoor hadden wij vaak spelers van de D1 en C2 nodig. Wij willen deze teams en met name de gevraagde spelers bedanken, zonder jullie waren wij vaak niet compleet geweest. Ook is dit kampioenschap van jullie!

Daarnaast zijn wij extra blij met onze shirtsponsor. Bakkerij De Groot staat met gouden letters op ons shirt gedrukt.

Ik stel aan jullie voor de dames van Drachten C1
Vera, de onverzettelijke, gooit altijd alles in de strijd! Zij duikt op elke bal, lijkt soms net een keeper. Heeft vaak en verdienstelijk als heer gespeeld.
Christien, Door haar lengte en lange armen onder de korf een sterke troef. Pikt elke wedstrijd wel een doelpunt mee.
Nienke, soms wat timide, mag wel wat vaker schieten. Ze heeft een prachtige technisch schot en een mooie uitwijkbal.
Marieke, Zorgt voor veel gezelligheid en opgeven is er niet bij. Is ook een klein vechtertje.
Lois is midden in de zaal vertrokken uit Oerterp waar ze speelde en is sindsdien opgenomen in de groep. Heeft van een ruime afstand een goed schot en door haar lengte erg nuttig. Ze heeft goed overzicht in de verdediging.
Indy is een dame die allround is. Ze komt vaak voor met bal, verdedigd goed haar dame en neemt de vrije ballen verdienstelijk.

En dan de jongens!
Thomas is een jongen die een mooie techniek heeft en een goed schot. Laat hem vooral niet schieten op 2 benen want dan ben je als tegenstander snel de klos.
Jens is toch wel de topper binnen het team, hij speelt zelfs bij De Wouden onder 15. Is snel, overal tegelijk en pikt zijn doelpunten mee.
Jesse is een echte vechtersbaas en geeft nooit op, als tegenstander sta je niet graag tegen hem aan te vallen onderschept namelijk veel. Aanvallend maakt hij vaak de doorloopballen af.
Marjan onze hoofdcoach, schreeuwde het team vaak naar de overwinning en was er bijna altijd!
Noa, een getalenteerde trainster en coach. Alle kinderen zijn dol op je! Gefeliciteerd met het behalen van je diploma, Cum laude. Wat knap!
Sara, de vaste trainer/coach van de c2. Ook een vaste waarde.
Merijn, tja wat moet je over jezelf zeggen……

En nu, nu is het vakantie. Fijne vakantie en geniet ervan! Succes aan degene die overgaan naar de B’s en blijven in de C’s. Iedereen blijft, dan zullen wij wel wat goed gedaan hebben…..