Streep door veldcompetitie

Definitieve streep door de veldcompetitie

Het KNKV heeft zojuist bekend gemaakt dat in alle klassen dit voorjaar helaas geen veldcompetitie meer plaats zal vinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond en het eerder gepresenteerde openingsplan.

Uit het openingsplan is af te lezen dat in fase twee enkele versoepelingen voor de buitensport onder voorwaarden zullen plaatsvinden. Welke versoepelingen dit zullen worden, is op dit moment onbekend. Het beslismoment voor deze fase is op 3 mei en de ingangsdatum zal dan per 11 mei zijn. Het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging is op dit moment opgenomen in stap vijf, waarover volgens het huidige openingsplan besloten wordt op 29 juni. Dit wordt effectief op 7 juli.

Op basis van bovenstaande constateringen van het KNKV is het niet mogelijk om conform de routekaart van het KNKV nog competitiewedstrijden te spelen. Daarom heeft het bondsbestuur besloten dat er geen tweede helft veld zal plaatsvinden. Mochten er toch eerder dan 7 juli mogelijkheden ontstaan waardoor wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.

Wij als KV Drachten hebben inmiddels kennis kunnen nemen van de bestuurlijke noodmaatregel, die gaat over de afwikkeling van de veldcompetitie en enkele bijbehorende onderwerpen. Volgend uit deze noodmaatregel is ook dat alle teams uitkomen in dezelfde veldklasse als in dit seizoen.