Welkom terug Mart!

Mart Middelkamp terug bij KV Drachten

De TZ is blij te vermelden dat met ingang van het seizoen 2021-2022 de 20 jarige Mart Middelkamp terug keert bij KV Drachten/Van der Wiel.
Mart heeft het eerste deel van zijn jeugdopleiding genoten in Drachten, met als hoogtepunt het winnen van de aspiranten-beker met de B1. De erg talentvolle Middelkamp viel ook op buiten de Drachtster velden en na 4 jaar in Drachten gespeeld te hebben maakte hij de overstap naar Dos’46.

In zijn jaren bij Dos’46 ontwikkelde Middelkamp zich tot een vaste waarde in de B1 en later in de A1. De alleskunner noemt als hoogtepunt de winst in de NK hoofdklasse B-jeugd finale. Deze finale werd in de slotseconden beslist door Middelkamp middels een afstandsschot. Later werd nog met Dos’46 A1 de play-offs gehaald maar liep de finale in de Ziggo Dome net mis. De laatste 2 jaar speelde Middelkamp in Dos’46 3 en volgend jaar dus terug op het oude nest in de selectie van Simon Rozendal & Arnold van der Kooij.

Mart: ‘Ik ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Na een aantal leuke jaren bij Dos’46 te hebben gespeeld, wil ik weer iets anders. Wil mijn eigen spelletje weer lekker kunnen spelen, lekker vliegen door het veld. En ik denk dat ik bij Drachten kan doen. Ik wil gewoon een betere allrounder worden. Mijn doel is zeker om volgend seizoen in het eerste van Drachten te spelen. Er staat een leuke jonge groep en nog veel bekenden waarmee ik vroeger nog heb samen gespeeld bij Drachten. Ik hoop natuurlijk dat we weer snel normaal kunnen korfballen en de competitie weer gewoon door kan gaan. En heb er natuurlijk onwijs veel zin in!’

Ook de nieuwe hoofdtrainer is blij met de komst van Middelkamp, waar achter de schermen al geruime tijd aan gewerkt werd. ‘Het is mooi om Mart volgend seizoen bij de selectie van KV Drachten te mogen verwelkomen. Een speler die ook in zijn tijd bij Dos’46 altijd binding met onze club heeft gehouden en dus nu weer terugkeert. Arnold en ik kennen Mart als een flegmatieke publieksspeler die bijna alle facetten van het korfbal beheerst. Ik hoop dat het publiek van KV Drachten in het nieuwe seizoen weer van de spectaculaire acties van Mart mag genieten. Ik zie het ook als compliment aan onze club dat een speler die een deel van onze jeugdopleiding heeft gedaan weer bij ons wil gaan spelen.’