Een puntje uit het vuur gesleept

Op voorhand stond Amacitia op plek 4 en Drachten laatste. Alleen Drachten liet zich niet op de kop zitten en ging er vol voor. We zagen al een jongen met een panty dus we dachten die is van ons. Helaas raakte hij al snel zwaar geblesseerd.

Drachten kwam meteen met 1-0 voor met een vrije bal van Noa. Na de 1-1 maakte Anne-Nel meteen een doorloopbal uit de ruimte. Helaas werd het snel 2-2. Na de 2-4 achterstand, kwamen we door 2 snelle goals van Robbert weer op 4-4. De aanval ging daarna wat moeizamer, maar gelukkig was de verdediging heel lang heel goed bezig. Waarbij Robberts heer 2x de bal terug kreeg op zijn neus. Helaas duurde de goal zolang dat we met 4-6 de rust ingingen.

Meike, na haar werkweek, kon na de rust ook goede energie vinden. En zo kwamen mede dankzij een goal van Meike snel weer op 6-6. Zo ging het verder gelijk op tot 8-8. Met nog 10 minuten op de klok na de time-out kwam Amacitia door een stip en een doorloopbal voor op 8-10. Gelukkig was onze supersub Jesper weer inzetbaar en die kwam de aanval helpen. Met 2 lekkere assisten op Robbert werd het 10-10. In de aanval daarna van Amacitia was er een knap schot, waardoor ze 10-11 voorkwamen. Gelukkig was er een snelle comeback van Drachten en werd het door een vrije bal 11-11. Door een lekker passje van Anne-Nel kon Robbert met nog 1 minuut de stand op 12-11 brengen. Helaas schoot een dame van Amacitia vanaf 10 meter nog de 12-12 binnen.

Door hard te werken heeft Drachten een puntje binnen gesleept en kijken we ernaar uit om deze stijgende lijn door te trekken.