Prima start Drachten in restant veldcompetitie

Het zonnetje scheen zaterdagmiddag, maar er stond een verraderlijk windje op en rondom de korfbalaccommodatie in Drachten. Voor de vijfde maal dit seizoen stonden Drachten en het uit Assen afkomstige AVO tegenover elkaar. De eerste vier wedstrijden werden allemaal in het voordeel van AVO beslist, maar beide ploegen ontlopen elkaar op het veld weinig en dus ondernam Drachten opnieuw een dappere poging om nu eens aan de goede kant van de score te komen.

In de eerste Drachtster aanval was het gelijk raak. Siemen Jan scoorde van afstand en bracht het eerste doelpunt op het scorebord. De aanvallen van de groenhemden waren daarna talrijk en goed verzorgt, maar de goede start kon geen vervolg worden gegeven. AVO liep uit naar 1-3. Een afstander van Jenmar en een strafworp van Welmoed zorgden ervoor dat de stand na 5 minuten weer gelijk werd (3-3) en langzamerhand begon de thuisploeg grip te krijgen op de gasten.

Door een strafworp van Anouk, een afstandsschot van Wim en twee doelpunten van Siemen Jan wist Drachten voor het eerst een gat te slaan (7-3). Dit kwam vooral omdat Drachten geconcentreerd en verzorgt spel liet zien. De tegenstander daarentegen was de bal in deze fase snel kwijt, wat ervoor zorgde dat er twijfel ontstond. Uiteindelijk was de ruststand 10-5 en dat was zeker niet geflatteerd.

In de tweede helft was de concentratie bij Drachten even wat minder en dat werd hard afgestraft door de gasten. Binnen 10 minuten was het gaatje gedicht (10-10) en pas na 13 minuten was het Welmoed die van afstand de eerste treffer aan Drachtenzijde maakte in de tweede helft. Welmoed zorgde met opnieuw een goal van afstand voor de 12-10 en de ingevallen Wilfred maakte 13-10. Met nog iets meer dan 8 minuten op de klok kwam AVO nog één keer terug tot 13-11. Daarna waren het tweemaal Ilse en Anniek die het gat definitief sloegen (16-11). Na tweemaal 30 minuten stond er een eindstand van 17-12 op het scorebord waarmee Drachten er eindelijk in slaagde om de punten in Drachten te houden.

Een prima eerste overwinning in het restant van de veldcompetitie, die de ploeg goed kan gebruiken in de strijd om de laatste plaatsen in de Overgangsklasse A. Alleen Sparta Zwolle heeft nu 5 punten, daarna volgen AVO, Drachten, NKC en OWK met allen 6 punten. Op 14 mei gaat Drachten naar de koploper in de competitie, Nic. uit Groningen en op 21 mei ontvangen de Drachtsters Sparta Zwolle op het eigen terrein.