Wedstrijd: Drachten B1 – De Walden B1

Afgelopen weekend ontving Drachten B1 de aspiranten van KF De Wâlden. Gezien de onderlinge ontmoetingen van vorige jaar beloofde dit een affiche op het scherpst van de snede te worden. Dit bleek al vrij vroeg in de wedstrijd door de vele vrije ballen en strafworpen. Bij Drachten B1 startte: Jort, Figo, Aniek en Jildau in de aanval. De eerste verdediging bestond uit: Niek, Jens, Jente en Ilse. Wissels: Floor, Indy, Ids en Kars. Johan Schaafsma nam de honneurs waar voor Joran Piepers.

De start van de wedstrijd was stroef voor beide ploegen. Drachten B1 creëerde veel kansen maar de doelpunten bleven uit. De Wâlden was ook niet erg trefzeker door de hoge druk die door de thuisploeg werd opgelegd. Deze hoge druk resulteerde met name in de openingsfase in veel vrije ballen en strafworpen. Zo kwam de uitploeg via een strafworp als eerste op het scorebord. Een paar minuten later werd de stand weer gelijk getrokken door een afstandstreffer van Aniek. In het tweede deel van de eerste helft was het Drachten die duidelijk de boventoon voerde. De Wâlden kwam niet onder de hoge druk vandaan te spelen en aanvallend kon veel herhaald worden. Toch lukte het de groenhemden niet het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Ruststand: 5-3

In de tweede helft werd het spel wisselvalliger. Aanvallend werden niet altijd meer de goede keuzes gemaakt en verdedigend ontbrak het hier en daar aan discipline. De Wâlden kon hiervan profiteren en kwam steeds beter in de wedstrijd. Het spel werd bij beide ploegen wat onrustig maar uiteindelijk had Drachten hier het meeste voordeel bij. Wanneer de thuisploeg voor de tweede keer een gaatje van 3 sloeg is het wachten op dat ene gaatje van 4, wat de wedstrijd op slot zou gooien. Helaas kwam deze er niet en bleef het gat in de slotfase 1 á 2 doelpunten. De Wâlden sloot nog tweemaal aan op één doelpunt maar deze werden beide keren direct gecounterd door doelpunten van Jort. Wanneer aanvoerder Niek 1,5 minuut voor tijd de eindstand op het bord zet zijn de eerste 2 punten binnen. Eindstand: 11-9

Benieuwd naar de hele wedstrijd? Kijk dan hier onder!

Volgende week reist de B1 af naar Noordwolde voor speelronde 2. Tegenstander: Leonidas/SCO B1.