Drachten B1 voelt zich lekker in de zaal

Drachten B1 schiet OKO/BIES er af

Terwijl de senioren en A1 afgelopen week nog in actie kwamen op het veld startte de B1 al met de voorbereiding op de zaal. De eerste tegenstander in de SNIJ Noord hal was OKO/BIES B1. De ploeg uit Opende speelt wat lager dan de thuisploeg. Een goede tegenstander om de zaal mee te starten.

In de eerste helft werd het niveau verschil al vrij snel duidelijk en volgde in de openingsfase al de eerste doelpunten regen van de thuisploeg. Na negen seconden lag de 1-0 er al in en na tien minuten stond er al 7-0 op het scorebord. Er werd aanvallend zeer gevarieerd gespeeld waardoor OKO/BIES verdedigend totaal geen grip kon krijgen op de thuisploeg. Verdedigend werd er met veel risico verdedigd wat resulteerde in een hoop onderscheppingen. Mede door een ontketende Jort en een weergaloze Jens was het verschil bij rust opgelopen naar 9. Ruststand: 15-6

Na rust vergat de ploeg van Joran Piepers in eerste instantie om door te gaan met het gevarieerde aanvalsspel en werd het te eenzijdig. OKO kreeg hierdoor verdedigend iets meer grip maar kon aanvallend niet genoeg brengen om in te lopen. Halverwege de tweede helft wist Drachten meermaals de korf te vinden van afstand. Doordat het vizier op scherp stond kon de thuisploeg nog elf doelpunten toevoegen aan het rusttotaal. Bij de blauw-witten was de tank wel leeg en zij bleven steken op een schamele score van drie in het tweede partij. Eindstand: 26-9

Volgende week wordt er geoefend tegen de nummer 3 van de hoofdklasse DOS’46 B1. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op de jaarlijkse Slagerij de Vos topkorfbaldag. Aanvang wedstrijd: 12:30.