Hoofdsponsor Van der Wiel

De Drachtster onderneming Van der Wiel is hoofdsponsor van onze vereniging. In 2002 werd het sponsorcontract getekend. De officiële verenigingsnaam Korfbalvereniging Drachten is toen gewijzigd in Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel.

Van der Wiel is met ruim 200 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro één van de grotere ondernemingen in Noord-Nederland. Van der Wiel is een veelzijdig bedrijf: actief op het gebied van transport en handel, infrastructuren en milieuwerken. Aanpakken, doorpakken en samen tot slimme oplossingen komen. Dat is, al meer dan zestig jaar, de drijfveer van Van der Wiel

‘Samen maken we er werk van!’ is de bedrijfsslogan die op vele uitingen van onze hoofdsponsor prijkt. ‘Samen maken we er werk van!’ begint volgens Klaas van der Wiel op de werkvloer. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan directe communicatie. “We streven naar een open en eerlijke cultuur. Iedereen is gelijk. Of je nu in het management zit of chauffeur bent, we zijn allemaal even belangrijk. Want samenwerken maakt je sterker.” Van der Wiel: “De intensieve omgang met het personeel kost veel tijd, maar dat is het meer dan waard.” Van der Wiel vindt die persoonlijke cultuur terug bij de korfbalvereniging. De binding in de vereniging, van de jeugd tot de oudere leden, spreekt hem erg aan. “Men voelt zich met elkaar verbonden. Wanneer er iets geregeld moet worden, zetten mensen de schouders eronder en komt het voor elkaar.”

De voornaamste reden voor Van der Wiel om de club te sponsoren is dat het bedrijf zich betrokken voelt bij de samenleving en daaraan een bijdrage wil leveren. Klaas van der Wiel hecht veel waarde aan het verenigingsleven en de betekenis daarvan voor de ontwikkeling van de jeugd. Het leren omgaan met regels en plichten en de sociale ontwikkeling, waarbij het gemengde karakter van de korfbalsport een positieve rol speelt. De activiteiten die voor de jeugd georganiseerd worden staan bij hem dan ook hoog in het vaandel. Van der Wiel: “De jeugd is de toekomst en het is belangrijk dat een vereniging veel kan betekenen voor de ontwikkeling van jonge mensen”.

Meer informatie over de activiteiten van onze hoofdsponsor op www.vanderwiel.nl