Verslag KV Drachten/VanderWiel – KV Oerterp/VKC 15-9-2018

KV Drachten/VanderWiel trad afgelopen zaterdag aan tegen streekgenoot Oerterp/VKC. Beide teams hadden hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Deze competitieronde zou uitsluitsel kunnen geven over de echte krachtverhouding in de 1e klasse B. In het begin van de wedstrijd leken de teams aan elkaar gewaagd. Drachten speelde te afwachtend en liet bepaald niet het achterste van z’n tong zien. Oerterp/VKC speelde bij vlagen goed en brutaal.

Grote Clubactie 2018

Elk jaar doet KV Drachten mee aan de Grote Clubactie. Vorig jaar was de opbrengst 1300 euro! Er zijn toen ongeveer 550 loten verkocht, wie weet kunnen we daar dit jaar overheen! Het streven is dat elk lid minimaal 5 loten verkoopt. Onze vereniging kan het geld heel goed gebruiken.

Houd dit jaar ook de website, de nieuwsbrief en andere social media van KV Drachten in de gaten, want naast de traditionele verkoop via het boekje kun je nu ook online loten kopen en verkopen.

Oproep aan alle leden en ouders van (jeugd)leden!

We hebben als vereniging op dit moment te weinig verenigingsscheidsrechters en jeugdwedstrijdleiders. Op dit moment worden de jeugdwedstrijden in het breedtekorfbal en de wedstrijden van de lagere seniorenteams gefloten door leden die zich vrijwillig aanmelden. Dit zijn jeugdwedstrijdleiders. Daarnaast worden de wedstrijden in het top- en wedstrijdkorfbal geleid door verenigingsscheidsrechters. Deze scheidsrechters komen van andere verenigingen. Ook KV Drachten moet verenigingsscheidsrechters leveren om wedstrijden bij andere verenigingen te fluiten.We vragen alle leden en alle ouders van jeugdleden met klem om deze enquête in te vullen, zodat we in beeld hebben wat onze leden willen Als er blijkt dat er te weinig leden zijn die willen fluiten of training geven, zullen wij hier als bestuur stappen in moeten nemen.

Kleintje Oktoberfest - 20 oktober 2018

Het gezelligste feest van het jaar staat weer voor de deur, namelijk Oktoberfest Drachten! Het feest wordt dit jaar gevierd op 20 oktober vanaf 20:00 uur.

Deze "Kleintje Oktoberfest" editie is alleen anders dan we gewend zijn. Het feest wordt dit jaar niet in de sporthal gevierd, maar gewoon in onze kantine, voor leden, vrienden en familie van KV Drachten. Je hoeft dus geen tafels of kaartjes te kopen. Het is wel leuk als iedereen, net zoals bij de vorige edities, verkleed komt in Dirndl of Lederhose!

Klaverjassen begint weer in oktober!

26 oktober 2018 is de eerstvolgende klaverjas avond! Ben je al eens eerder geweest? Was je enthousiast? Kom dan nu gewoon weer!

Ben je benieuwd wat het is? Dan kan je altijd een keer proberen, vrijdag 26 oktober ben je dan om 19:30 van harte welkom. Deelname kost €3,- en het eerste kopje koffie of thee is gratis! Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

De data van de klaverjasavonden: