Klaaske Tienstra

Onlangs ontvingen wij het verdrietige nieuws dat oud-lid Klaaske Tienstra ons is ontvallen.

"Klas" was één van de eerste speelsters van onze vereniging (toen nog Folgeren Foarút) en is donateur gebleven tot het einde van haar leven.

De laatste keer dat we haar op de club zagen was bij de kampioenreceptie van ons eerste dit jaar, waar ze samen met Annie van der Sluis even om het hoekje kwam kijken.

Wij zullen in Klas een warme en enthousiaste supporter gaan missen en wensen de familie en vrienden een hoop sterkte toe met het verwerken van het verlies.

Foto Klaaske Tienstra:

Data PASS-trainingen 2019-2020 bekend!

Ook in het nieuwe seizoen zijn er op verschillende zondagen PASS-trainingen gepland, natuurlijk zijn deze weer gericht op alle jeugdteams! Tijdens deze trainingen staan Plezier, Actie, Samenspel en Scoren centraal. Klik op meer lezen om alle data te zien!

Seizoensafsluiting voor alle E- & F-jeugd!

Woensdag 10 juli 2019 -- Seizoensafsluiting voor alle E- & F-jeugd -- Opgeven is niet nodig! -- Van 17.00 tot 18.30 spelletjes circuit -- Pannenkoeken met ijsje na! -- Wil jij helpen met pannenkoeken bakken? Mail dan naar jeltsje.boomsma@kvdrachten.nl!

NK B - Groots met een zachte G

In de allerlaatste speelronde van een doldwaze competitie ging KV Drachten B1 er met het kampioenschap vandoor én met het felbegeerde ticket voor het eindtoernooi van de eerste klasse. Het werd een superdag met veel plezier, foute muziek, veel, heel veel zon en natuurlijk korfbal. Of zoals ze het in Brabant zouden zeggen: het was “Groots”- met een zachte G!

Drachten eindigt ongeslagen door winst op KV Hoogkerk

Kv Drachten / Van Der Wiel speelde zaterdag haar laatste wedstrijd van het huidige seizoen uit bij KV Hoogkerk. Makkelijk ging het niet maar Drachten wist zijn ongeslagen status te behouden. Het was een wedstrijd die vanaf begin tot einde dicht bij elkaar lag. Drachten wat kwalitatief beter was en een Hoogkerk dat vocht voor hun laatste kans op lijfsbehoud.