KV Drachten verliest onnodig in eigen huis van Sparta Zwolle

KV Drachten/Van der Wiel speelde haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Overgangsklasse A tegen kampioenskandidaat KV Sparta Zwolle. In een gelijk opgaande wedstrijd konden de Drachtsters het goede spel in de slotfase niet omzetten in punten. Zuur puntenverlies, de punten gaan mee naar Zwolle: 15-17.

In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. De start van de wedstrijd was voor Sparta. Drachten kwam voor het eerst op voorsprong met 3-2 en later nog eens met 5-4.

Drachten wint eerste wedstrijd in overgangsklasse

KV Drachten/Van der Wiel speelde haar eerste wedstrijd in de Overgangsklasse A uit bij AVO in Assen. Drachten was messcherp en wist in de eerste helft al een gat te slaan en dit te behouden tot het laatste fluitsignaal. Drachten wint overtuigend in Assen: 13-21.
  De start van de wedstrijd was duidelijk voor AVO. Na ongeveer 6 minuten begon Drachten op stoom te raken en werd een 3-1 achterstand omgezet in een 3-9 voorsprong. Na deze 0-8 run van Drachten werd de wedstrijd qua spel weer genivelleerd. AVO kon dit alleen niet uitdrukken in scores...

Seizoensopening met schuimparty!

Voor alle (jeugd)leden, ouders, familie van jong en oud!

Op 14 september speelt onze hoofdmacht hun eerste thuiswedstrijd! Na het behalen van het kampioenschap in de 1e klasse, mogen ze het dit jaar waarmaken in de overgangsklasse. Om 15.30 uur spelen ze voor het eerst dit seizoen thuis, ze treden aan tegen (het in de zaal in de hoofdklasse uitkomende) KV Sparta (Zw) 1.

Kom daarom allemaal onze hoofdmacht aan moedigen en help ze door ze naar een overwinning te schreeuwen.

Aansluitend organiseren wij een SCHUIMPARTY op ons hoofdveld, dit feest zal rond 20u afgelopen zijn. Vooral erg leuk voor onze JEUGD leden en de ouderen die zich nog zo voelen. Echt voor jong en oud dus.

Bij slecht weer gaat het niet door!

Ik roep jullie daarom nogmaals op, kom om 15.30 naar het hoofdveld voor onze SEIZOENSOPENER om samen het seizoen feestelijk te openen.

Kantinediensten 2019/2020

Het nieuwe korfbalseizoen staat weer in de startblokken en dat betekent ook dat de kantinediensten weer worden ingevuld. Nog even de afspraken op een rijtje:
• Elk lid en ouders van jeugdleden, moeten tijdens het veld-en zaalseizoen bijdragen aan de bezetting van de kantine.
• Alle leden  vanaf 16 jaar draaien  4 keer per seizoen ( 4 keer veld en 4 keer zaal)
• Alle ouders van jeugdleden draaien 1 keer per seizoen ( 1 keer veld en 1 keer zaal) Vaker mag uiteraard, graag zelfs.
  Vrijwilligers met overige taken  kunnen gedeeltelijk vrijgesteld worden van deze taken. Dit  gebeurt altijd in overleg met de kantinecommissie...