HAPPEN & TRAPPEN

In de tijd dat wij niet meer de seizoensafsluiting van het korfbalseizoen kunnen vieren met 250 mensen, is er nu een ontzettend leuk en actief alternatief, waar ook zelfs de afsluitende BBQ (in kleinere vorm) toe behoort: Happen en trappen: DE afsluiting van het seizoen 2020! Op zaterdag 20 juni start je op de fiets, met een groep van maximaal 6 personen, vanaf ons vertrouwde sportveld om een leuke fietstocht van 25 km te fietsen. Geef je individueel op (wij zorgen voor een gezellige groep) of in groepsverband (met je korfbalteam of een groepje vrienden). Elke groep start op een ander tijdstip (vanaf 15.00u). Tijdens de tocht zijn er een aantal KV’ers die thuis een oprit of tuin beschikbaar hebben gesteld voor een hapje en een drankje.

Gratis een nieuwe sport proberen?

Ben jij, ken jij of heb je kinderen die naar de basisschool gaan en wil je ze laten kennis maken met een nieuwe sport of wil je ze een aantal zaterdag heerlijk laten bewegen? Probeer dan Korfbal!

Voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 kan dit helemaal gratis op zaterdag 6, 13, 20 en 27 juni bij de korfbalvereniging Drachten / Van der Wiel! Er wordt training gegegeven door daarvoor opgeleide trainers op de korfbalvelden bij de Lascon hal, Sportlaan 10 te Drachten.

Wegens de aanwezigheid van het Coronavirus is het niet mogelijk om een instuif te organiseren, we willen daarom graag dat iedere geinteresseerde zich inschrijft zodat we rekening kunnen houden met de Coronaregels die het RIVM heeft opgesteld.

Wanneer je een opgave verstuurd doe dit dan voor 6 juni!

De velden zijn weer gevuld

Lange tijd lagen de kunstgrasvelden van KV Drachten/van der Wiel er verlaten bij. Nu mogen de kinderen, jongeren en senioren van de club weer lekker ballen. Natuurlijk moest er wel het één en ander gebeuren om alles veilig en hygiënisch te laten verlopen. Leon Leijdsman, voorzitter Technische Zaken, vertelt hoe ze dat hebben gedaan. -- Het volledige bericht vind je hier --

Dennis van der Veen keert terug!

Na een afwezigheid van 2 seizoenen keert Dennis van der Veen terug bij KV Drachten/Van der Wiel. Na het doorlopen van diverse jeugdteams in Drachten heeft Dennis na zijn laatste seizoen in de B1 de overstap gemaakt naar LDODK. Ondanks dat hij in Gorredijk speelde was Dennis nog regelmatig op de velden in Drachten te vinden. Wij zijn dan ook verheugd dat Dennis besloten heeft weer terug te keren bij KV Drachten/Van der Wiel om de juniorenselectie te versterken.

Wij wensen Dennis veel succes het komende seizoen!

Dennis in actie:

Herstart jeugdtrainingen

We zijn druk bezig zijn met de voorbereidingen om de jeugdtrainingen met ingang van 5 mei te hervatten. Leidraad in deze plannen zijn de RIVM richtlijnen en de voorschriften die het bestuur van de KNKV heeft ontvangen. Daarnaast worden adviezen ingewonnen bij onze Corona coördinator Anita Keuning, werkzaam bij de GGD. De trainers zijn gelukkig bereid gevonden de trainingen te geven en we hopen dat het een succes wordt. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de regels van zowel het KNKV als die van de RIVM houdt. Om hierop toe te zien zijn elke avond toezichthouders nodig en vrijwilligers die het materiaal willen ontsmetten na elke training. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht. Zou je willen helpen, mail dan naar ons secretariaat

Het trainingsrooster vind je nu op de roosterpagina

Nadere instructies volgen nog.