Coronavirus update ll

- UPDATE KNKV -

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Ook de besluitvorming over de afwikkeling van de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.
Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

Daarnaast is ook besloten om het Nederlands kampioenschap B-jeugd voor 1e klasse, waar onze B1 aanspraak op maakte, niet door te laten gaan. Deze wordt ook niet op een later moment ingehaald.

- Bericht vanuit het bestuur -

Vanuit de gemeente is er gecommuniceerd over het gebruik van de sportvelden c.q. accommodatie. Doordat de scholen dicht zijn en alle kinderen thuis zitten wordt er massaal naar de sportvelden getrokken, om als nog “een balletje te gooien/schoppen/slaan”. Dit is NIET de bedoeling.
Als KV Drachten / Van der Wiel hebben wij al eerder gecommuniceerd dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Deze geven aan dat sociale contacten zo veel mogelijk vermeden moeten worden. Dit houdt in dat ons complex gesloten is voor iedereen met uitzondering van de sporthalbeheerders.
Het is vervelend maar laten we er het beste van maken.