Drachten 3 is OWK 2 de baas in eigen huis

Op zaterdag 5 oktober trof de equipe van Rozendal & Smit het 2e team uit Oostwold. In een wedstrijd waar in de gasten begonnen met hoge verdedigende druk op de Drachtster ploeg ging het vanaf de beginfase gelijk op in de scores. Waar OWK eerst het voortouw nam, volgde Drachten kort in het spoor en maakte weer gelijk. Spannend bleef het tot de rust waarin Drachten 3 een minimale voorsprong gepakt had van 7-6. In de 2e helft kwam OWK 2 vrij vlot op gelijke hoogte, waarna de groene shirts en zwarte broeken het initiatief overnamen in de scores. Via 9-7 en 10-9, dichterbij zouden de spelers van OWK niet meer komen, liep Drachten uit naar een 16-11 tussenstand. Via 16-13 was het laatste fluitsignaal op 17-14.

Afgelopen weekend stond de kraker tussen Drachten 3 en OWK 2 op papier. Een duel waarbij, op dat moment, de nummers 1 en 2 de onderlinge strijd aan gingen. Drachten 3 was onverwacht nog ongeslagen in deze poule, terwijl OWK zich slechts een keer had verslikt in Mid-Fryslân 3. De belangen waren dus tegen de verwachting in groot deze middag. Het meesterbrein van Drachten 3, ook wel beter bekend als het duo Rozendal & Smit, begonnen deze dag dan ook met de vraag: hoe voelt iedereen zich? Waarop met gepaste, tevens gezonde, spanning en enthousiasme op werd gereageerd. Met een goed gevoel en de zon op de enthousiaste koppies van de equipe van Rozendal & Smit, werd klokslag 12.30u de eerste bal gespeeld van deze partij.

OWK begon verdedigend, zoals verwacht, met veel energie en enthousiasme waarbij de druk veel op het voorveld stond van de Drachtster ploeg. De groene shirts en zwarte broeken werden daardoor genoodzaakt om de openliggende ruimtes in het achter veld te benutten. Dit is iets was de equipe van Rozendal & Smit normaliter prima beheerst, echter liet in de begin fase het percentage de ploeg nog wat in de steek. OWK maakte hier dankbaar gebruik van door de eerste 2 goals te noteren op het scorebord.

Het 2e aanvalsvak kreeg meer grip op de korf. Een aantal mooie kansen werd gecreëerd, met als gevolg een evenaring van de 2 goals van OWK; 2-2. Drachten bleef nog wat stroefjes in de afronding in de begin fase van deze partij. Wederom moest het OWK het voortouw laten pakken in de score, alleen counterde het dit maal sneller terug. Via 2-3 kwam dit maal het antwoord eerder van de thuis ploeg, waardoor beide teams weer op 3-3 in evenwicht waren.

De gehele eerste helft ontlopen de beide teams elkaar weinig in de scores. Waar de goals aan weerskanten moeizaam binnen vallen, blijft het een boeiend schouwspel tussen de beide teams. Voor de vele supporters was er op de vroege middag dan ook weinig reden om niet geboeid te blijven door deze confrontatie tussen de 2 toppers van deze poule. Tot aan de rust gaven de beide teams elkaar weinig prijs, met als gevolg een minimale voorsprong in het voordeel van de groene shirts en zwarte broeken; 7-6.

Het tactisch meesterbrein van de thuisploeg gaf nog enkele aanwijzingen in de kleedkamer tijdens de rust, en paste ook direct een wisseling door binnen de lijnen. Junior dame Janke Buisman mocht de Drachtster weide gaan betreden. Zij liet in deze wedstrijd zien dat ze meer dan prima mee kon komen met het niveau van de senioren. Er mag dan ook gesproken worden van een goede invalbeurt van deze nog jonge dame.

Begin 2e helft was het wederom OWK dat als eerste van zich liet horen. De eerste treffer van het 2e bedrijf was voor de gasten uit Oostwold, met als gevolg een wedstrijd die weer volledig in balans was. De Drachtster ploeg van Rozendal & Smit kreeg in de loop van de 2e helft steeds meer grip op het rood – witte gevaar. Aanvallen van OWK werden vakkundig afgeslagen, wat het vertrouwen deed groeien in het aanvalsvak van de groene shirts en zwarte broeken.
Via 9-7 pakte Drachten het eerste gat van 2 punten in de 2e helft. Een mogelijkheid diende zich aan om de wedstrijd stilletjes naar Drachtster zijde te laten kantelen. OWK pareerde deze actie eenmaal en kwam terug in de wedstrijd naar 10-9, waarna Drachten, zou later blijken, het initiatief definitief zou overnemen. Een klein sprongetje in de wedstrijd, waar met name Simme Travaille herhaaldelijk en succesvol in stelling werd gebracht, was er een gat geslagen van 4 doelpunten in het voordeel van de koploper; 16-11. De verdedigende grip op de aanvallen van OWK werd groter en groter. OWK probeerde het tij nog te keren middels het inbrengen van routinier/vedette Gert Schuitema. Echter kwam Schuitema te laat binnen de lijnen om de gewenste bijdrage te kunnen leveren.

Hoewel Drachten 3 de Groningers nog wel wat dichterbij liet komen tot 16-14, was het slotakkoord voor de equipe van Rozendal & Smit;17-14. Bij deze stand vond de scheidsrechter het genoeg geweest in de brandende zon, en floot hij af. Drachten 3 staat door deze knappe overwinning op naaste belager OWK 2 na 5 wedstrijden met de volle buit aan kop. Dit mag op zijn zachtst gezegd toch wel verrassend genoemd worden.

Volgende week mag Drachten 3 zich buigen over Heerenveen 2. Een mooie derby die gespeeld gaat worden op het biljartlaken van Drachten. Wij hopen dat het veld er weer net zo mooi bij ligt als afgelopen weekend. Voor nu rest ons nog de supporters te bedanken voor de komst. Graag zien wij u weer op zaterdag 12 oktober, op de speeltijd die u van ons gewend bent: 12.30u. Wij zullen er weer alles aan doen om u weer 60 minuten lang te boeien langs de lijn. Hiervoor is de verwachting dat het tactisch meesterbrein van de groene shirts en zwarte broeken weer een representatief strijdplan klaar heeft liggen. Dit zal komende week tot in de puntjes worden besproken. Gezien het feit dat er géén Champions League gepland staat voor komende week, is hier ruimschoots de tijd voor.

Tot zaterdag 12 oktober.