Drachten 1 kon weinig brengen tegen sterker Nic.

Voorgaande seizoenen was dit affiche altijd erg spectaculair en zo begon de wedstrijd afgelopen zaterdag ook. Drachten kon het hoge niveau helaas maar 20 minuten volhouden, waarna Nic. voor rust al op voorsprong wist te komen. In de tweede helft kon Drachten weinig meer bewerkstelligen en verloor het met 16-21 in eigen huis.

In de voorgaande wedstrijd (Drachten 2 – Nic. 2) zagen we Drachten 2, na een enorm spannende slotfase, verliezen met 14-15. Na deze wedstrijd zagen we bij Drachten 1 een iets verrassende basis. Marc Akkerman (ziekte van zijn vriendin) en Wilfred Oostra (geblesseerd) ontbraken beide in de startformatie en werden vervangen door Milan Mulder en Redmar Bauer.

De eerste helft ging grotendeels gelijk op en leek het er zelfs even op dat Drachten de overhand had. Het taaie Nic. bleef echter goed bij door onder andere een sterk spelende Demi Wetsema (uiteindelijk goed voor 8 treffers). Via 7-7 werd het 7-9 voor Nic. Drachten wist na een time-out wel terug te vechten tot 10-9. Helaas kon Nic. nog een versnelling bijschakelen en stond het bij rust 11-13 voor.

Na rust bleek al snel dat de formatie van Michel Daling niet echt een vuist meer kon maken. Het vroeg in de tweede helft uitvallen van Amarins Visser (enkel blessure) werkte hier ook niet aan mee. Dit leverde wel het debuut op van Maaike Kuipers voor onze hoofdmacht. Ook de licht geblesseerde Wilfred Oostra kwam nog kortstondig binnen de lijnen maar kon ook weinig veranderen aan de gedane zaken. Een voorsprong van 4 punten bleek onoverbrugbaar. Via 15-20 werd de eindstand van deze matige wedstrijd bepaald op 16-21.

Volgende week speelt Drachten om 15:30 uur een uitwedstrijd tegen het nog puntloze ASVD uit Dronten.

Scores voor Drachten:
Redmar Bauer 6, Amarins Visser 4, Siemen Jan Miedema 3, Jenmar de Graaf 1, Milan Mulder 1, Doenja Payer 1