Drachten haalt uit bij De Hoeve

Drachten/Van der Wiel 1 won afgelopen zaterdag met ruime cijfers van De Hoeve 1. Via een 6-15 ruststand werd het uiteindelijk een uitslag van 13-35. Hiermee behoudt Drachten de koppositie in de landelijke KNKV overgangsklasse A.

In een regenachtige wedstrijd begon Drachten matig aan de wedstrijd tegen hekkensluiter De Hoeve. Na 5 minuten stond het dat ook met 3-1 achter. Na een paar aanwijzingen vanaf de kant werd de koploper eindelijk wakker. Hierna volgde er een goeie serie doelpunten waardoor Drachten halverwege de eerste helft op een 4-10 voorsprong stond. Hiermee was het eerste gaatje geslagen. Drachten kwam beter en beter in de wedstrijd en was vastberaden om de wedstrijd voor rust al in het slot te gooien. Dit gebeurde ook. In de laatste vijf minuten voor rust vielen er niet alleen regendruppels uit de lucht maar ook doelpunten. Met een stand van 5-16 mochten beide ploegen aan de thee.

In de eerste helft had De Hoeve het vertrouwen op een goede afloop al verloren. Zo kwam de ploeg van Patrick Aalders ook de rust uit. Dit zorgde uiteindelijk voor een monster uitslag. De Hoeve werd de tweede helft compleet weggespeeld. Drachten zette de doelpuntenregen van voor de rust door en liep nog verder uit naar 5-23. Na tien minuten wist ook De Hoeve eindelijk weer eens te scoren. Met nog tien minuten op klok maakte Jennie Terpstra het 30ste doelpunt via een strafworp. Hierna begon een rommelige slotfase met over en weer veel fouten. Deze spectaculaire wedstrijd ging als een nachtkaars uit.

De ploeg van Michel Daling doet opnieuw goede zaken en behoudt de koppositie in de overgangsklasse A. Volgende week komt OWK uit Oostwold op bezoek bij de Drachtster korfballers. OWK staat momenteel 7e, maar blijft altijd een lastige tegenstander voor de selectie van Drachten.

De scores voor Drachten:
Jennie Terpstra 7, Wim Braam 6, Ilse van der Meulen 5, Siemen Jan Miedema 5, Welmoed Bauer 5, Wilfred Oostra 3, Doenja Payer 2 en Jenmar de Graaf 2

Drachten 2 pakt eerste punten van het seizoen
In Harderwijk speelde Drachten 2 tegen het ook nog puntloze Unitas 3. In een stroeve wedstrijd bleef Drachten continu aan de goed kant van de score. Unitas, wat een handje vol spelers mist in vergelijking met de ploeg van vorige jaar, was eigenlijk de hele wedstrijd zoekende naar de juiste speelwijze. Echter werd deze voor het einde van de wedstrijd niet gevonden. Drachten speelde een solide pot en wist via een 5-10 ruststand een keurige 10-17 overwinning te boeken. Met deze 2 punten stijgt Drachten 2 direct naar plek 5 op de ranglijst en is er al met al weinig aan de hand met de ploeg van Arnold van der Kooij. Komende zaterdag hoopt Drachten 2 thuis de stijgende lijn door te zetten tegen het nog ongeslagen DOS ’46 3.

Matig Drachten 3 pakt opnieuw twee punten
Na afloop van de oor-wassing van Drachten 1 trad Drachten 3 aan tegen De Hoeve 2. Drachten 3 is nog ongeslagen en De Hoeve 2 staat met -2 punten onderaan. Wat op papier een ‘één-tweetje’ zou moeten zijn bleek echter op het veld anders uit te pakken. Drachten begon matig aan de wedstrijd maar wist nog wel om na de 1-1 direct uit te lopen naar 1-5. Na deze 1-5 kwamen de eerste haperingen in de motor. De passing liet te wensen over, de aanvallen waren ondoordacht en verdedigend liet het ook aardig wat steekjes vallen. Gelukkig voor Drachten maakte De Hoeve hier weinig gebruik van. Met een 4-9 ruststand was er voor beide ploegen genoeg te bespreken in de kleedkamer. Direct na rust kwam De Hoeve terug naar 5-9. Deze marge wist Drachten te behouden tot het laatste fluitsignaal. Spannend werd het nog even toen De Hoeve aandrong om de 11-13 te maken maar gelukkig was daar invalster Silke Dijk die de stand op 10-14 zetten. Dit was ook direct de genade klap voor De Hoeve. Beide ploegen scoorde nog éénmaal wat de eindstand op 11-15 zette.
Door het verlies van OWK 2 leidt Drachten 3 nu in de reserve eerste klasse B. Dat zelfde OWK 2 komt volgende week op bezoek in Drachten. Hier kan Drachten 3 de voorsprong van 2 punten direct verdubbelen.