Wedstrijdverslag: B1 vecht terug maar verliest helaas

Kv Drachten B1 VS Dos’46

In de tweede speelronde van de hoofdklasse stond Dos’46 klaar. Wij hebben in de voorbereiding van het seizoen al eerder tegen Dos gespeeld, deze wedstrijd hadden we helaas verloren met 14-6 maar daarom hadden wij extra motivatie om vandaag wel te winnen.

Het begin van de wedstrijd liep volgens plan, wij verdedigden hoe we het hadden afgesproken waardoor Dos in de aanval maar weinig kansen had. In de aanval liep het goed en hadden we veel mogelijkheden om te scoren die uiteindelijk ook vielen. Doordat wij in de beginfase zo sterk speelden stonden we zelfs met 1-4 voor.

Na een time-out van Dos kregen ze meer vat op ons spel, Dos anticipeerde op ons spel en verdedigde sterk waardoor wij vast liepen en er niet meer uitkwamen. Uiteindelijk was de ruststand 8-5.

Na de rust gingen we weer met vol vertrouwen de tweede helft in. Maar wat wij deden bij Dos in het begin van de wedstrijd deed Dos nu bij ons. Ze gaven heel veel druk in de aanval waardoor het vak van Meike, Stan, Carina en Edwin moeilijk kon spelen. In de verdediging had dit zelfde vak het ook heel lastig omdat zij een goed vak tegenover hen hadden. Door aanwijzingen van Jaap wisten we hoe we onder de druk van Dos uit moesten spelen waardoor we weer veel kansen kregen. En de achterstand die we hadden opgelopen werd teruggebracht naar 16-10 wat uiteindelijk ook de eindstand was van de wedstrijd.

De wedstrijd is niet gegaan zoals we verwacht hadden maar wij hebben wel plezier gemaakt en wij hebben ons goed terug gevochten.

Volgende week spelen we thuis om 13:10 tegen Heerenveen B1

Wedstrijdverslag geschreven door Robbert Leurink