Aan het Legioen…

Na een geweldig zaalseizoen van afgelopen jaar, waar het er niet altijd naar uit heeft gezien dat het zo geweldig zou worden, hebben wij een fantastische indruk achter gelaten. Wat hobbels in ‘the road to…’, die wij met zijn allen goed doorstaan hebben, was daar aan het einde van de rit een geweldig feest in meerdere weekenden. Quick thuis kwam de sfeer er al lekker in, en toen wij ook stukje bij beetje dichter bij plek 1 kwamen, werd het steeds beter. CSL uit… die zit nog vers in het geheugen. Wat een feest in de sporthal in Stiens. Een groen-zwarte zee op de tribune met een hoop lawaai. In grote getalen zijn wij toen achter ons eerste gaan staan en met succes.

Dit zorgde er voor dat er in het slot weekend de ontknoping volgde, wederom op vreemde bodem. Ook hier werden alle archieven los getrokken om met zo veel mogelijk aanwezig te zijn. Ook hier hadden wij de overhand op de tribune. Met veel enthousiasme en lawaai stond Hét Legioen als één blok achter ons eerste, met als gevolg de titel met de daarbij behorende promotie naar de Overgangsklasse. Op het veld volgde het zelfde scenario… de dubbel was binnen, Drachten was weer terug op de plek waar het minimaal hoort.

Dit seizoen doen wij het goed, heel goed in deze klasse. Op het veld zijn wij trotse koploper en in de zaal zijn wij op dit moment de ‘runner-up’. Als ‘rookie’ in deze poule is dat een ontzettend goede tussenstand. Komend weekend mogen wij thuis de sporthal weer op zijn kop zetten. En bij het schrijven van deze zin schiet mij als eerste te binnen; ‘dat is al even geleden dat de SNIJ Noord hal op zijn kop heeft gestaan’.

Komende zaterdag staat de absolute kraker tussen de nummer 2 en 1, Drachten en Mid-Fryslân, op het programma. De inzet van deze pot is simpel: verlies je: einde titel aspiraties… maar win je: dan is, net als vorig jaar, ineens nog van alles mogelijk! Oftewel groene strijders: het is er weer tijd voor! De SNIJ Noord hal moet komende zaterdag weer kolken en de tribunes moeten weer schudden op zijn grondvesten. Er mag weer een groene zee aan supporters sfeer gaan maken in onze geliefde sporthal.

Via deze weg willen wij, Het Groene Legioen, jullie allemaal van harte uitnodigen om rond de klok van 19.30u de SNIJ Noord hal weer eens flink op zijn kop te gaan zetten. Samen kunnen wij er weer voor zorgen dat het avondje Drachten weer een avondje wordt om van te genieten.. zoals we dat vorig jaar ook al deden, en niet alleen in onze eigen sporthal.