Wedstrijdverslag: een spannende derby tegen een bekende tegenstander voor de B1

Op zaterdag 10 oktober stond voor Drachten/van der Wiel B1 de wedstrijd tegen LDODK B1 op het programma. Dit is een redelijk bekende tegenstander. Slechts een keer eerder heeft Drachten punten gepakt tegen deze lichting van LDODK. Onze verwachting was dat het een zware wedstrijd zou worden maar dat alles mogelijk was en we hard moesten gaan strijden.

We kwamen direct 1-0 achter te staan, gelukkig maakte Kyra de 1-1. Het was een zware strijd en het ging dan ook gelijk op. Robbert had zijn gevaarlijke heer verdedigend helemaal onder controle waardoor deze weinig tot scoren kwam en we het verdedigend goed wisten vast te zetten. Aanvallend kwamen we niet altijd even goed tot scoren en vergat iedereen af en toe zijn of haar kansen mee te pakken. We gingen de rust in met een stand van 5-5.

De tweede helft startten we niet scherp en kwamen we met 11-8 achter te staan. Uiteindelijk wisten we ons terug te knokken en kwamen we weer gelijk te staan. Vlak voor het einde kwamen we zelfs 12-13 voor te staan. Met nog 1 minuut te gaan wisten we nog een mooie aanval op te zetten en nam Robbert een mooi schot maar helaas ging deze net mis. De bal werd onderschept, ging nog 1 keer naar de aanval van LDODK en zij scoorden op het laatste moment nog een doorloopbal. Met een stand van 13-13 besloot de scheidsrechter af te fluiten.

Met dit mooie bonuspuntje wat niet veel mensen hadden verwacht gingen we terug naar Drachten en gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week: Drachten B1 tegen Amacitia B1.

Geschreven door Meike Broersma