Remise in Veenendaal na ultieme kraker

In de 8e speelronde van de zaalcompetitie reisden de Drachtster korfballers af naar Veenendaal. De nog steeds gehavende ploeg van Michel Daling trad aan met Redmar Bauer en Anouk de Boer in de basis. Wim Braam zat aan de kant met een knieblessure en Doenja Payer is nog niet geheel wedstrijdfit, al zat zij wel op de reservebank.

Drachten begon de wedstrijd scherp en het is al na enkele seconden dat Siemen Jan Miedema de score opent. De aanval die daar op volgt is het alweer raak, ditmaal scoort Ilse van der Meulen. Drachten speelde in deze fase gemakkelijk onder de druk van SKF uit en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de nummer 2 van de ranglijst. Al snel liep Drachten verder uit. Via 2 afstandsschoten van Redmar Bauer werd het 3-9 en niet veel later is diezelfde Bauer opnieuw 2 keer trefzeker. Hij zette de stand op 4-12. Na een gemiste strafworp van Siemen Jan Miedema en de snelle goal van SKF, besloot SKF om een time-out te nemen. Deze time-out wierp snel zijn vruchten af. Direct werd het verschil teruggebracht naar 6 en niet veel later werd het gat zelfs al verkleind naar 4. Wanneer Jennie Terpstra op 11-15 het buitenkansje van 2,5 meter miste rook SKF bloed. Drachten gaf de voorsprong van 8 punten uit handen en ging uiteindelijk rusten met 16-17.

Voor beide ploegen was er genoeg te bespreken in de rust en het duurde daarom ook lang voordat beide ploegen weer op de speelvloer stonden. Na een spectaculaire eerste helft, met maar liefst 33 doelpunten, beloofde de tweede helft veel. In de eerste 5 minuten na rust bleef Drachten nog aan de goede kant van de score. Na deze openingsfase was voor SKF eindelijk de gelijkmaker gevonden en kon Drachten opnieuw beginnen, 19-19. Ondertussen was Doenja Payer in de ploeg gekomen voor Jennie Terpstra. Payer was fit genoeg om 20 minuten te spelen. Hoe makkelijk de scores vielen in de eerste helft zo hard moest er voor gewerkt worden in de tweede helft. Drachten creëerde weinig en kwam continu in strijd met de aflopende schotklok. Bij de thuisploeg ging het ook niet makkelijk, maar zij wisten wel de korf te vinden. Na 10 minuten had SKF, met een 23-21 tussenstand, voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong van 2 punten in handen. Lang hoefde Drachten gelukkig niet tegen deze achterstand aan te kijken. Na 4 aanvallen stond Drachten namelijk alweer aan de goede kant van de score, 23-24.

Met nog 3 minuten te spelen en 26-26 op het scorebord kwam oudgediende en superspits Marc Akkerman nog binnen de lijnen, hij verving Jenmar de Graaf. Even leek het nog mis te gaan voor Drachten wanneer SKF 1,5 minuut voor tijd de 27-26 binnen schoot. Gelukkig voor Drachten is daar dan altijd nog Ilse van der Meulen, die met haar 8e treffer er een punt uitsleept voor haar ploeg. Een remise in Veenendaal waar het publiek de grote winnaar was. Eindstand 27-27

Volgende week speelt Drachten een thuiswedstrijd in de SNIJ Noord hal tegen koploper Mid-Fryslân. De aanvang van deze wedstrijd: 19:35.

Scores voor Drachten:
Ilse van der Meulen 8, Redmar Bauer 6, Siemen Jan Miedema 6, Wilfred Oostra 2, Jenmar de Graaf, Jennie Terpstra, Anouk de Boer, Welmoed Bauer, Dennis de Haan & Doenja Payer allen 1 doelpunt.