Over KV Drachten/Van der Wiel

Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel is met meer dan 370 leden één van de grotere korfbalverenigingen van Noord-Nederland. Bij ons kan iedereen korfballen. Jong en oud, in (top)competitieverband maar ook puur recreatief. Waarden die daarbij centraal staan zijn: ambitie, beleving, plezier en respect.

Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel is een échte zaterdagsvereniging. Een dynamische en bloeiende vereniging. Naast het streven om iedereen zo goed mogelijk te laten korfballen vinden we gezelligheid en clubbinding erg belangrijk.

KV Drachten/Van der Wiel is opgericht op 13 augustus 1946. Onze verenigingskleuren zijn groen en zwart. Aan de Sportlaan 10 in Drachten beschikt onze vereniging over een eigen korfbalaccommodatie. Deze bestaat uit kunstgrasvelden, een eigen korfbalhal, een sportkantine en kleedkamers. Alle faciliteiten om de korfbalsport optimaal en veilig te kunnen beoefenen zijn aanwezig.

Bij KV Drachten/Van der Wiel kan op diverse niveaus worden gekorfbald. Uiteraard in competitieverband. Hierbij wordt doordeweeks één of tweemaal getraind en op zaterdag en zondag een competitiewedstrijd gespeeld. Het is ook mogelijk om mee te doen aan recreatiekorfbal. Een wekelijks recreatief trainingsuurtje voor wie goed in beweging en fit wil blijven, maar dit zonder de verplichting om iedere week een competitiewedstrijd te moeten spelen.

KV Drachten/Van der Wiel neemt met meer dan vijfentwintig teams deel aan de regionale- en landelijke korfbalcompetitie. Drachten/Van der Wiel 1 speelt op het veld en in de zaal Eerste klasse. Michel Daling is hoofdtrainer/coach van de A-selectie. Arnold van der Kooij traint en coacht Drachten/Van der Wiel 2.

Een groot aantal bedrijven en organisaties is sponsor van onze vereniging. De mogelijkheden tot sponsoring zijn divers en onderscheidend. Voorbeelden van sponsoring zijn: bordsponsoring, teamsponsoring, korfsponsoring, balsponsoring. Het is ook mogelijk te adverteren in onze digitale nieuwsbrief en kvdrachten.nl. Als een van de weinige korfbalclubs in Nederland beschikt onze vereniging over een eigen zakenclub, de KV Drachten/Van der Wiel Businessclub.

Hoofdsponsor van onze vereniging is Van der Wiel. De Van der Wiel Holding is met ruim 200 medewerkers en een jaaromzet van bijna 85 miljoen euro één van de grotere ondernemingen in Noord-Nederland. Het bedrijf is al meer dan 60 jaar actief op het terrein van transport, infrastructuur en milieutechniek. KV Drachten en Van der Wiel zijn een naamsverbintenis aangegaan. De officiële verenigingsnaam luidt daarom: Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel.

Met 370 leden is KV Drachten/Van der Wiel een grote sportvereniging. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Alle teams worden getraind en gecoached door ervaren mensen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de jeugd. Naast de trainingen en wedstrijden worden er voor deze groep diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Ouders van jeugdleden worden actief betrokken bij het reilen en zeilen van onze vereniging.

KV Drachten/Van der Wiel hanteert het principe dat leden van de vereniging naast rechten ook plichten hebben te vervullen. Gelukkig is de clubcultuur zo dat leden zich zeer betrokken voelen bij hun vereniging. Daardoor is het mogelijk de vereniging optimaal te laten draaien.