Plezier en prijzen op Pallas’ Beachtoernooi

Zand, veel zand, een paar korven en blote voeten vormden de ingrediënten van het jaarlijkse beachtoernooi bij Pallas ’08 in Leeuwarden. Dat de zon zich gedurende de dag weinig liet zien, mocht de pret niet drukken. KV Drachten had zich met de C1 en B1 gemeld op het sympathieke toernooi in Leeuwarden.

Vanwege de geringe opgave van A-junioren – er was immers ook Junior Fun – werd onze B1 in de A poule ingedeeld samen met overigens nog een aantal andere B teams. De C1 was geplaats in de C poule met daarin ook Pallas D1 – een klein duimpje tussen de reuzen. Je zou zeggen dat deze onderlinge ontmoeting een slagveld zou worden, maar daar werd op creatieve en sportieve wijze een draai aan gegeven. Drachten stond met de gebruikelijke 4 spelers in het veld en liet Pallas met 6 spelers de strijd aangaan. Het werd een leuke wedstrijd met lachende gezichten aan beide zijden een aantal fraaie doelpunten. Mooi om te zien dat een op papier ongelijke strijd dan toch zoveel plezier kan opleveren.

Dat we niet alleen voor de fun waren gekomen, bleek aan het eind van de dag toen zowel B1 als C1 de wisselbeker, taart en vaantjes in ontvangst mochten nemen. En op de vraag “wat gaat er door je heen?”, antwoordde Roos de hilarische woorden: “ er kan er maar 1 de beste zijn”. En daar valt geen speld tussen te krijgen.

Een mooi resultaat op een prachtig toernooi waarbij de complimenten uitgaan naar de uitstekende organisatie bij Pallas’08. Een toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is en gezien de gewonnen wisselbekers en de plezierige dag, zijn we dit ook zeker van plan. Na het toernooi was er voor de C1 nog een prettige after-party in de vorm van een BBQ bij huize de Wit. Kortom: het was een prachtige afsluiting van een lang – en voor de B1 ook best soms een moeizaam seizoen.

Iedereen kan straks genieten van een hopelijk zonovergoten vakantie om halverwege augustus weer dat te gaan doen wat we allemaal toch gewoon het leukste vinden: korfballen!