Samen in beweging met KombiFit

Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel biedt sinds een aantal jaren KombiFit aan.. Een samen-sport-programma voor veertigers en vijftigers die graag in beweging blijven zonder de verplichting om wedstrijden te spelen.

Voor wie?

KombiFit is voor 40 en 50-ers die samen willen bewegen maar zonder competitieverplichting. Sportervaring is niet nodig,

Wat voor sportactiviteiten worden er aangeboden?

Kombifit bestaat uit diverse activiteiten. Je doet dus niet één, maar steeds verschillende dingen, waarbij bewegen en gezellig samen sporten voorop staan.

Onderstaande activiteiten zijn in de pilot-periode georganiseerd:
Speedminton
Speedminton is afgeleid van badminton, maar wordt gespeeld met een speciaal racket en een speeder. De speeder heeft de vorm van een shuttle maar is zwaarder, kleiner en sneller.

Sportief wandelen/ GPS-wandelen
Met GPS-wandelen loop je m.b.v. een GPS-apparaat naar bepaalde waypoints (zijn de punten waarlangs de GPS-route loopt en die opgeslagen zijn in de GPS-ontvanger).

Korfbal
Eenvoudige oefeningen met bal en korf, gericht op bewegen

Fithockey
Fithockey kan gespeeld worden op kunstgras, hiervoor is geen ervaring nodig. De stick is gemaakt van een slagvaste kunststof buis met een schuimknots.

Diskgolf
Er wordt geprobeerd ook discgolf (frisbee-spel) te organiseren, maar deze activiteit is nog niet zeker.

Elke activiteit wordt voorbereid en begeleid door een ervaren begeleider. Dit kan tevens een deelnemer van de groep zijn.

Momenteel wordt met de deelnemers aan de pilot gekeken hoe er een vervolg kan worden gegeven aan KombiFit.

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan Schaafsma, contactpersoon KombiFit. Telefonisch op 06 2647 5832 of door email te sturen aan: johan.schaafsma@kvdrachten.nl

| Download hier meer informatie over KombiFit