Drachten eindigt ongeslagen door winst op KV Hoogkerk

KV Drachten / Van der Wiel speelde zaterdag haar laatste wedstrijd van het huidige seizoen uit bij KV Hoogkerk. Makkelijk ging het niet maar Drachten wist zijn ongeslagen status te behouden door met 23-24 te winnen.

Het was een wedstrijd die vanaf begin tot einde dicht bij elkaar lag. Drachten wat kwalitatief beter was en een Hoogkerk dat vocht voor hun laatste kans op lijfsbehoud. Bij 4-2 nam Hoogkerk het eerste verschil van twee, dit werd vakkundig weggewerkt bij de 6-6 vsn Doenja Payer. Hierna bleef het gelijk op gaan tot 5 minuten voor rust toen hoogkerk een gaatje van drie sloeg. Ruststand 15-12

Drachten begon scherp aan de tweede helft. Met 3 doelpunten op rij trok het de stand namelijk weer gelijk. Na deze 15-15 werd het een wisselvallige wedstrijd waarin het momentum om de 5 minuten wisselde. Hoogkerk komt dan weer op 19-17 wanneer er nog een kwartier te spelen is; hangt er dan toch een stunt in de lucht op de laatste speelronde? Nee, want Drachten zet in de slotfase even flink aan en laat in de laatste 10 minuten zien dat het de terecht (ongeslagen) kampioen is. Op 20-23 trekt Hoogkerk de stand nog eenmaal gelijk door een paar domme foutjes aan Drachten-zijde maar uiteindelijk gaat het toch strijdend ten onder want in de laatste minuut stelt Wim Braam de ongeslagen status veilig met een doorloopbal uit het boekje.

Drachten eindigt dit fantastische seizoen met een ongeslagen veldcompetitie waarin het de volle 28 punten pakt en volgend jaar ook op het veld in de overgangsklasse zal uit komen. Afgelopen zaterdag is Drachten 1 dan ook feestelijk gehuldigd samen met de andere kampioenen van KV Drachten op de jaarlijkse eind barbecue.
Nu mogen de spelers van Michel Daling genieten van een welverdiende vakantie om vervolgens in augustus weer te beginnen met de voorbereiding op het seizoen 2019-2020.

Via deze weg willen wij van het cluster communicatie Jaap Broersma bedanken voor het schrijven van alle wedstrijdverslagen dit seizoen. Helaas stopt Jaap volgend seizoen; dus is schrijven wat voor jou en kan je elke zondag een wedstrijdverslag aanleveren neem dan contact op met de webmasters via webmaster@kvdrachten.nl.

De scores voor Drachten:
Wim Braam 5, Jennie Terpstra 4, Jelmer Faber 4, Ilse van der Meulen 3, Wilfred Oostra 3, Siemen Jan Miedema 2, Doenja Payer, Lyssa van den Ende & Stefan Holties allen 1