KV Drachten B1 komt net te kort in Friese derby

Nadat we in op de doordeweekse dinsdag een prima overwinning hadden behaald in de beker, stond in het weekend de derby in de hoofdklasse op het programma. Wedstrijden tegen LDODK zijn altijd spannend en ook vandaag was dat het geval, zeker gezien de positie van beide ploegen op de ranglijst. Een winst zou ons wat meer lucht geven in strijd om handhaving.

Het weer was druilerig, de motregen kwam langzaam naar beneden maar het effect was er niet minder om: alles werd zeiknat. De bal was zwaar en nat en de wind liet zich af en toe ook flink gelden. Kortom geen heel ideaal korfbalweer. Bovendien was Roos aan onze zijde nog steeds geblesseerd en moesten we haar ervaring missen.

LDODK opende de score met een vrije bal. Onze aanval antwoordde direct daarna met een fraai afstandschot van Silke. Vervolgens nam LDODK een kleine voorsprong en ging de score daarna vrijwel gelijk op. We bleven goed in het spoor van LDODK met doelpunten van Wijnand, Sabine, Niels, Kevin en weer Silke. Bij rust hadden we een kleine achterstand van drie doelpunten. Alles was dus nog mogelijk.

Na rust hadden we een sterke periode waarin we de achterstand konden verkleinen tot slecht 1 doelpunt met doelpunten van Dennis, Silke en Kevin. In die periode creëerden we makkelijk kansen door vlot combinatiespel terwijl LDODK moeite had de korf te vinden door sterk verdedigend werk. Helaas konden we deze flow niet vasthouden en LDODK antwoordde met een aantal doelpunten op rij en sloeg een gat van vijf doelpunten: 18-13. Silke scoorde vervolgens de 18-14 en even leken we ons toch nog te kunnen oprichten. Maar de tijd was te kort en LDODK was niet van plan de overwinning nog uit handen te geven. Niels scoorde nog eenmaal voor ons en bracht de eindstand op 20-15.

Een overwinning voor LDODK waar weinig op af te dingen was. Een wedstrijd waarin wij periodes van sterk korfbalspel lieten zien en makkelijk de korf konden vinden. Een wedstrijd waarin we lang bleven knokken en sterk terugkwamen. Maar ook een wedstrijd waarin we verdedigend soms net te laat waren en alerter hadden kunnen zijn. Deze punten nemen we mee naar de komende weken en de aanloop naar de zaal.