Wedstrijdverslag: glad veld weerhield de A1 niet van winst!

We moesten vandaag tegen CSL A1. Een middenmoter in onze competitie waar we vroeger vaak spannende wedstrijden tegen hebben gespeeld. Maar we verwachten met dit team ze vandaag een keer in te maken.

Het was een stormachtige ochtend in Britsum. Bij het inschieten regende het hard en was er veel wind. Toen het na 10 minuten in de eerste helft droog werd kwam de wedstrijd ook eindelijk los. Anne-Nel maakte met een mooi afstandschot de 0-1. Daarna ging de eerste helft gelijk op. Janke zorgde vlak voor rust met een mooie onehander voor een gaatje van 2.

Vooral door het gladde veld waren er weinig goals, na elke mooie actie ging er weer iemand onderuit. We gingen de rust in met een stand van 5-7.

Na rust werden Noa en Wijnand ingebracht, en die zorgden meteen voor 2 goals. En daarna zorgden Janke en Dennis met elkaar voor 2 doorloopballen. Zo hadden we al vrij snel een gaatje van 6 te pakken. En was de spanning wel een beetje uit de wedstrijd. Jesper die nog niet had gescoord deze wedstrijd wilde daar nog even verandering in brengen. Vanuit de aangeef maakte hij 2 heerlijke jumpshotjes.

En Dennis bepaalde met zijn laatste schot de eindstand...

Hiermee sloten we de wedstrijd af met een stand van 9-19. Eindelijk werd de wedstrijd tegen CSL niet pas in de laatste seconde beslist.

Volgende week staat AVO A2 op het programma. We spelen om 12:20 thuis, we hopen dat jullie allemaal op de livestream meekijken!

Groetjes A1

(Gemaakt door Noa Tilkema en Anne-Nel Talsma)

Scores voor Drachten:
Dennis van der Veen 4, Nils Postma 3, Janke Buisman 2, Jesper de Wit 2, Noa Tilkema 2, Sabine Beute 2, Anne-Nel Talsma 1, Silke Dijk 1, Wijnand Bergsma 1